ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεά οργάνων και μυελού: Επιστημονική εκδήλωση στο ΕΚΠΑ

Επιστημονική εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων και μυελού, πραγματοποιείται σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Α. Αργυριάδης», (Πανεπιστημίου 30) στο ΕΚΠΑ, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και φορέων.

Δωρεά οργάνων και μυελού: Επιστημονική εκδήλωση στο ΕΚΠΑ

Η μεταμόσχευση οργάνων αποτελεί συχνά τη μόνη και πολλές φορές την πιο αποτελεσματική θεραπευτική λύση για τελικού σταδίου ανεπάρκειες ζωτικών οργάνων. Επίσης, η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ή μυελού των οστών, όπως συνηθιζόταν να λέγεται παλιότερα, αποτελεί μια καθιερωμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση αρκετών σοβαρών αιματολογικών, νεοπλασματικών και γενετικών νοσημάτων.

Χωρίς όμως κατάλληλα και επαρκή μοσχεύματα αυτές οι θεραπευτικές λύσεις δεν είναι εφικτές. Η έλλειψη μοσχευμάτων και η διαρκώς αυξανόμενη ψαλίδα ανάμεσα στα διαθέσιμα προς μεταμόσχευση όργανα και στις ανάγκες των ασθενών, δυστυχώς, διευρύνεται συνεχώς και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ευαισθητοποίηση, λοιπόν, η ενημέρωση, η γνώση και εντέλει η συμμετοχή όλου του κοινωνικού συνόλου, καθώς και των κοινωνικών φορέων μπορούν να αλλάξουν την «ισορροπία» στα παραπάνω προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Μεταμοσχεύσεις: Το Εθνικό Σχέδιο που αργεί, η έλλειψη εμπιστοσύνης & το παράδειγμα της Ισπανίας