ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διοίκηση Ευαγγελισμού: Είμαστε ανοικτοί σε καταγγελίες φαινομένων διαφθοράς

Διοίκηση Ευαγγελισμού: Είμαστε ανοικτοί σε καταγγελίες φαινομένων διαφθοράς

Την δική της απάντηση στο χθεσινό επεισόδιο που σημειώθηκε στον Ευαγγελισμό, μεταξύ μελών του Ρουβίκωνα και ενός Διευθυντή Κλινικής που απειλήθηκε και κατηγορήθηκε ότι παίρνει φακελάκι, δίνει σήμερα η διοίκηση του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει  σε ανακοίνωσή της, «Η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι ανοικτή σε καταγγελίες πολιτών για τα φαινόμενα διαφθοράς, ενώ το προσωπικό του Ευαγγελισμού παρέχει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια». Επίσης, όπως σημειώνει, υπάρχουν θεσμοί, οι οποίοι λειτουργούν προς όφελος του πολίτη, όπως το «Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Πολιτών» και η «Λίστα Χειρουργείου».

Νωρίτερα, και ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, κατήγγειλε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε τόσο αυτός, όσο και ο υπουργός Υγείας, να πάρουν θέση για το γεγονός και τις απειλές που δέχθηκε ο γιατρός. Ο ΙΣΑ μάλιστα, ζητά από τον υπουργό κ. Τόσκα, να συλλάβει τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης, διαφορετικά να παραιτηθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του Ευαγγελισμού έχει ως εξής:

«Υπάρχουν θεσμοί, οι οποίοι λειτουργούν, εμπιστευόμαστε και οφείλουμε να σεβόμαστε, όπως το «Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Πολιτών» που συστάθηκε σύμφωνα με το άρθρο 60 του Ν. 4368/2016 και την υπ’ αριθμ. πρωτ. Α3δ/Γ.Π. οικ. 10976/10.2.2017 Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του.

Νέο θεσμό επίσης αποτελεί η «Λίστα Χειρουργείου», που συστάθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Α3Α/οικ.97136/23.12.2016 Υπουργική Απόφαση, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε στο Νοσοκομείο στις 27.3.2017 και μέχρι σήμερα αποδεικνύεται επιτυχής.

Έτσι, έχουν τεθεί ασφαλιστικές δικλείδες για την διευκόλυνση υποβολής καταγγελιών, αναφορών, παραπόνων κ.λ.π., η διερεύνηση των οποίων άμεσα αντιμετωπίζεται με διεξαγωγή Προκαταρκτικής Έρευνας, Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και ότι άλλο απαιτείται.

Το προσωπικό του Ευαγγελισμού παρέχει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.
Τα παραπάνω έχουν εμπεδωθεί στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, που με την εμπιστοσύνη του έχει αναδείξει τον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» σε κορυφαίο Νοσηλευτικό Ίδρυμα».

 Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΑ για εισβολή Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό: Ο υπουργός να συλλάβει τους δράστες ή να παραιτηθεί