ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Καταδικάζουμε το φακελάκι, αλλά ο Πολάκης να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία

ΙΣΑ: Καταδικάζουμε το φακελάκι, αλλά ο Πολάκης να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που αφορούν στους γιατρούς που παίρνουν φακελάκια, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Καλούμε τον κ. Πολάκη να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία με βάση τα οποία προκύπτει το ποσοστό 80% που επικαλείται, επισημαίνει ο ΙΣΑ προσθέτοντας πως «Σε αντίθετη περίπτωση, οι δηλώσεις του είναι ανυπόστατες και για μια ακόμα φορά προβαίνει σε μια άδικη επίθεση ενάντια στο ιατρικό σώμα και μάλιστα ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς που κρατάνε κακοπληρωμένοι και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ζητούμε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που έχει κάνει για την πάταξη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου. Ο κ. Πολάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι πλέον συνδικαλιστής για να κάνει διαπιστώσεις έχει την πολιτική ευθύνη για τα κακώς κείμενα που στηλιτεύει. Επίσης έχει την πολιτική ευθύνη για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το προσωπικό».

Ο ΙΣΑ καταδικάζει το φακελάκι και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Ζητάμε να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων. Ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε να δυσφημείται άδικα το ιατρικό σώμα που δίνει καθημερινά μάχη για να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν, καταλήγει το θεσμικό όργανο των γιατρών της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΣΥ: Στέγνωσαν τα νοσοκομεία από τον Οκτώβριο - Γενναία αύξηση των κονδυλίων ζητούν οι γιατροί

Συνάντηση ΙΣΑ με Μπερσίμη - Οι κόκκινες γραμμές του ιατρικού κόσμου

Διοίκηση Ευαγγελισμού: Είμαστε ανοικτοί σε καταγγελίες φαινομένων διαφθοράς

BEST OF NETWORK