ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σωματείο εργαζομένων στο «Λαϊκό»: Ατυχέστατοι οι χαρακτηρισμοί της ΠΟΕΔΗΝ για τα χειρουργεία

Την πρόσφατη παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τα χειρουργεία του Γ. Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο Δημόσιο Νοσοκομείο.

Σωματείο εργαζομένων στο «Λαϊκό»: Ατυχέστατοι οι χαρακτηρισμοί της ΠΟΕΔΗΝ για τα χειρουργεία

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του:

«Ο Σύλλογός μας επανειλημμένως έχει πάρει, παίρνει και θα παίρνει θέση για την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση, τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, οι οποίοι για πρώτη φορά αφυδατώθηκαν από το μήνα Νοέμβριο τόσο στο Λαϊκό όσο και στα άλλα Νοσοκομεία.

Όλα αυτά είναι ένα εκρηκτικό μίγμα για τη λειτουργία των Δημοσίων Νοσοκομείων και της Δημόσιας Υγείας. Το γεγονός ότι το Νοσοκομείο μας συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αυτό οφείλεται στο υψηλό επιστημονικό προσωπικό και σε όλους τους λιγοστούς και αφυδατωμένους εργαζόμενους, οι οποίοι δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας παρά τις αντίξοες συνθήκες που για 8ο χρόνο μνημονίων ταλανίζουν και τη Δημόσια Υγεία. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν συμφωνούμε και είμαστε αντίθετοι με τους χειρισμούς του συγκεκριμένου θέματος από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία απ’ ότι φάνηκε δεν γνωρίζει τα θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο μας και η οποία παραδόξως δεν επικοινώνησε με τον Σύλλογο των Εργαζομένων προκειμένου να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη. Οι χαρακτηρισμοί που συνηθίζουν ανέξοδα να χρησιμοποιούν, ότι δήθεν οι ασθενείς υπογράφουν την θανατική τους καταδίκη και μάλιστα σε δελτίο τύπου, είναι τουλάχιστον ατυχέστατοι. Για να είμαστε αντικειμενικοί, αυτό που γίνεται με το Νοσοκομείο μας, είθισται να το κάνουν κατά κόρον σε οποιοδήποτε σημείο του Δημόσιου Τομέα Υγείας τους δοθεί ευκαιρία, εμείς όμως αδυνατούμε να τους παρακολουθήσουμε. Τέλος θέλουμε να δηλώσουμε ότι εμείς οι Εργαζόμενοι στο Γ.Ν «ΛΑΪΚΟ» θα συνεχίσουμε με αυταπάρνηση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όποιον έχει ανάγκη. Όμως αυτό από μόνο του δεν φτάνει και η ευθύνη πια ανήκει αποκλειστικά και σε αυτή τη κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση-υποστελέχωση».