ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόσφυγες & ναρκωτικά: Ομιλία Συντονιστή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Ε.Ε.Σ.

Πρόσφυγες & ναρκωτικά: Ομιλία Συντονιστή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Ε.Ε.Σ.

Σε στρογγυλό τραπέζι που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Βυζαντινού Μουσείου, στο πλαίσιο της συνάντησης του δικτύου εμπειρογνωμόνων Pompidou, EXASS Net με θέμα "Refugees and Drugs: estimating needs, support practices, preventing risk", συμμετείχε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, ο Συντονιστής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός, κ. Μενέλαος Κανάκης.

Ο κ. Κανάκης εκπροσώπησε τον Ε.Ε.Σ. πραγματοποιώντας ομιλία με θέμα "Πρόσφυγες και ναρκωτικά στα Κέντρα φιλοξενίας. Πέρα από αριθμούς και στατιστικές".

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, αναφέρθηκε στη συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση αναφορικά με τις αιτίες που ευνοούν ή εντείνουν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών από φιλοξενούμενους στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Στη συνέχεια, παρουσίασε τις υπηρεσίες και τα προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που παρέχει ο Ερυθρός Σταυρός, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ομάδας, τους στόχους ως προς την κάλυψη σχετικών αναγκών των εξυπηρετούμενων μέσω των εν λόγω υπηρεσιών, καθώς και τη θετική επίδρασή τους για την αντιμετώπιση και την πρόληψη του φαινομένου.

Επίσης, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των εθελοντών Ε.Ε.Σ. στην υλοποίηση των αντίστοιχων δράσεων και την σταθερή παροχή εκπαιδεύσεων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε εθελοντές και επαγγελματίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των εξυπηρετούμενων.

Διαβάστε ακόμη:

Προσφυγικό: Προσλήψεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στα 9 Προαναχωρησιακά Κέντρα

Best of DPG network

PlusQueen