ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εγρήγορση το ΚΕΕΛΠΝΟ για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες λόγω της κακοκαιρίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, επιστημονική συνάντηση-ενημέρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» με θέμα «Απειλές για τη δημόσια υγεία από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική».

Σε εγρήγορση το ΚΕΕΛΠΝΟ για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες λόγω της κακοκαιρίας

Στη συνάντηση συμμετείχαν ομάδα εμπειρογνωμόνων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΚΕΠΥ), κ. Νίκος Παπαευσταθίου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Θριασίου.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη για συνεχή επιτήρηση και αυξημένη εγρήγορση για τυχόν εμφάνιση λοιμώξεων και συγκεκριμένων νοσημάτων που μπορεί να σχετίζονται με την παρούσα φυσική καταστροφή. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν υπάρχουν αναφορές λοιμωδών νοσημάτων ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε η λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, των ασθενών καθώς και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Εξέχοντα ρόλο στην πρόληψη έχει η ασφάλεια του νερού και των τροφίμων, τα μέτρα υγιεινής και προσωπικής προστασίας κατά τις διαδικασίες καθαρισμού των περιοχών που έχουν πληγεί και η άμεση ιατρική εκτίμηση τραυματισμών που σχετίζονται με την καταστροφή.

Τέλος, επικροτήθηκε η ουσιαστική συμμετοχή του προσωπικού του Θριασίου στην έγκαιρη και κατάλληλη παροχή ιατρονοσηλευτικής φροντίδας καθώς και ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ παραμένει σε αυξημένη εγρήγορση για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες εξαιτίας της φυσική καταστροφής.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα μέτρα για τη Δημόσια Υγεία μετά από πλημμύρες - Εγκύκλιος Μπασκόζου

Φονικές πλημμύρες: Οδηγίες ΚΕΕΛΠΝΟ για το σύστημα ύδρευσης στη Μάνδρα Αττικής