ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θριάσιο: Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν το επεισόδιο σε βάρος της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ από αστυνομικούς

Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Θριασίου καταγγέλλει την «απαράδεκτη», όπως χαρακτηρίζει στάση Αστυνομικών εις βάρος της Επιμελήτριας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου κας Αφροδίτης Ρέντζιου.

Θριάσιο: Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν το επεισόδιο σε βάρος της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ από αστυνομικούς

Η κα. Ρέντζιου φέρεται να ζήτησε από τους αστυνομικούς φρουρούς κρατούμενου ασθενούς, να μην οπλοφορούν μέσα στην κλινική δεδομένου ότι νοσηλεύονταν άλλοι 30 πάσχοντες.

Παρά τις εκκλήσεις της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ, ο ένας αστυνομικός φρουρός ο οποίος και οπλοφορούσε εμφανώς, δεν αποδέχτηκε το αίτημά της αλλά αντίθετα, ζήτησε τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, προκειμένου να συλλάβουν την εφημερεύουσα ιατρό.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τις καταγγελίες, προκειμένου να λήξει το επεισόδιο και να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί.

Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Θριασίου με ανακοίνωσή της καταδικάζει το γεγονός, επισημαίνοντας με σχετικήανακοίνωσή της.

«Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι Αστυνομικοί πιστεύουν ότι το "Κράτος είναι αυτοί!!!" και συμπεριφέρονται με προκλητικότητα και "καθ΄ υπέρβασίν εξουσίας" απέναντι σε Κρατικούς Λειτουργούς που ασκούν ευσυνείδητα και με υψηλή αίσθηση καθήκοντος τις αρμοδιότητες τους. Η σ. κ. Ρέντζιου ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ στο αίτημα για μη οπλοφορία των Συνοδών Αστυνομικών μέσα στη Κλινική, και στην επιχειρηματολογία που κατέθεσε για να το υποστηρίξει. Δυστυχώς, όταν στη θέση της λογικής, κυριαρχούν πρακτικές τσαμπουκά, "και θα σου δείξω ποιος κάνει κουμάντο", όπως κραύγαζε ο αστυνομικός, τότε θα ζούμε τέτοια φαινόμενα Αστυνομικής Βίας και Τρομοκρατίας, που θα οδηγούσαν την Εφημερεύουσα Ιατρό της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Αυτόφωρο!!!

Η παρέμβαση της Διοίκησης, μπορεί να διευθέτησε, προσωρινά, το πρόβλημα, αλλά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να μην επιτρέψουμε να μπει το πρόβλημα "κάτω από το χαλί". Τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να ξαναπαρουσιαστούν. Καλούμε τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ».