ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διατήρησε την Ανάσα σου Δυνατή! Κάνε την Πρόληψη Πράξη Ζωής: Το μήνυμα των δρομέων της ΕΠΕ

«Διατήρησε την Ανάσα σου Δυνατή! Κάνε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!», ήταν το μήνυμα των δρομέων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. 

Διατήρησε την Ανάσα σου Δυνατή! Κάνε την Πρόληψη Πράξη Ζωής: Το μήνυμα των δρομέων της ΕΠΕ

Η ομάδα δρομέων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε), με πάνω από 300 δρομείς, συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!».

Στελέχη και συνεργάτες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, δημοσιογράφοι αλλά και μέλη του Γυμναστικού Συλλόγου Γλυφάδας, που στηρίζει την εκστρατεία από το 2013, έτρεξαν σε όλες τις διαδρομές του Μαραθωνίου και έδωσαν δυναμικό παρόν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού.

Επιπλέον, το διάστημα 9-11 Νοεμβρίου, λειτούργησε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στην ATHENS MARATHON EXPO, The Authentic, όπου διενεργήθηκαν δωρεάν σπιρομετρήσεις σε πάνω από 120 άτομα, που ανήκουν σε πληθυσμιακές ομάδες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από πνευμονιοκοκκική πνευμονία.

Η ενημερωτική εκστρατεία, που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Pfizer Hellas, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της υιοθέτησης υγιών συμπεριφορών για βελτίωση της υγείας (όπως ο εμβολιασμός, η τακτική άσκηση, η αποχή από το κάπνισμα, η ισορροπημένη διατροφή, ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος) και της ποιότητας ζωής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας, μιας απειλητικής για τη ζωή λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, που προσβάλλει παιδιά και ενήλικες σε ολόκληρο τον κόσμο.