ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος θα κινηθεί δικαστικά κατά της ΠΑΣΟΝΟΠ

Δικαστικά ετοιμάζεται να κινηθεί κατά της ΠΑΣΟΝΟΠ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, με αφορμή την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας πριν μερικές ημέρες, που ανέφερε ότι «οι νοσηλευτές γύρισαν την πλάτη στο θεσμικό τους όργανο την ΕΝΕ, καθώς στο 84% ανέρχεται η αποχή από τις εκλογές του ΝΠΔΔ». 

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος θα κινηθεί δικαστικά κατά της ΠΑΣΟΝΟΠ

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΕ, τονίζουν πως τα στοιχεία της ΠΑΣΟΝΟΠ είναι εντελώς ψευδή και χαλκευμένα και πως δεν είναι δυνατόν, να προσφεύγουν συνάδελφοι στην κάλπη, την ώρα που υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες και πάρα πολλοί δεν είναι ταμειακώς εντάξει.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΟΝΟΠ, «Σε σύνολο 38.000 μελών στα μητρώα της ΕΝΕ και με άγνωστο αριθμό εγγεγραμμένων συναδέλφων στους εκλογικούς καταλλόγους, μόλις 6.200 προσήλθαν στις κάλπες. Εκ του αποτελέσματος καταδεικνύεται σαφέστατα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Νοσηλευτών γυρίζει την πλάτη σε όλους αυτούς που για περισσότερο από μια δεκαετία διαχειρίζονται τις τύχες του ΝΠΔΔ των Νοσηλευτών με ιδιοκτησιακή νοοτροπία και καθεστωτική αντίληψη. Καθίσταται σαφές, ότι οι Νοσηλευτές και οι Νοσηλεύτριες δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς, δεν εντάσσονται σε κομματικούς μηχανισμούς ούτε εμπλέκονται σε μικροπολιτικές συναλλαγές που δημιουργούν οι ετερόκλητες ευκαιριακές συμμαχίες μεταξύ άσπονδων “φίλων”».

Το Συνέδριο της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ στη Λάρισα

Εξάλλου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από τις 8 μέχρι τις 10 του Δεκέμβρη, οι Νοσηλευτές της χώρας δίνουν ραντεβού στη Λάρισα, στο πλαίσιο του 18ου Πανελλήνιου Νοσηλευτικού Συνεδρίου της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ. «Ενός συνεδρίου, που πλέον έχει αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας απολύτως αναγκαίας μα και ευχάριστης μαζικής συνάντησης, συνδυάζοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία μιας μεστής εκδήλωσης που χτυπάει στην καρδιά της υγείας», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ.

Οι Νοσηλευτές έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ενημερωθούν για επαγγελματικά, εργασιακά και επιστημονικά θέματα, αλλά κυρίως να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις και θέσεις καθώς επίσης και να τοποθετηθούν στις ανοιχτές συζητήσεις που γίνονται στις αίθουσες του συνεδριακού χώρου.

Διαβάστε ακόμη:

Εκλογές νοσηλευτών: Ποιες παρατάξεις θα απέχουν

Μπαργιώτας για νοσηλευτές: Ανατρέπεται πλήρως η διοικητική σταθερότητα της ΕΝΕ

Οι νοσηλευτές σε 24ωρη απεργία - Το διχαστικό σ/ν & οι αιχμές σε ΠΟΕΔΗΝ