ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΘΕΑ: 118 πρώην χρήστες «καθαροί» τρία χρόνια

Εκατόν δεκαοκτώ (118) άνδρες και γυναίκες, απόφοιτοι των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, στάθηκαν όρθιοι στο αμφιθέατρο Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, σε μια τελετή ορόσημο για τη νέα πορεία ζωή που έχουν χαράξει.

ΚΕΘΕΑ: 118 πρώην χρήστες «καθαροί» τρία χρόνια

Τουλάχιστον τρία χρόνια «καθαροί», απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ εργάζονται, σπουδάζουν, έχουν δημιουργήσει νέες σχέσεις, κάνουν σχέδια και όνειρα για το μέλλον.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Σταδίου οι 118 απόφοιτοι πήραν τον λόγο ξεδιπλώνοντας διαφορετικές ιστορίες και διαδρομές με κοινό παρανομαστή το μήνυμα ελπίδας που εκπέμπουν: Η εξάρτηση δεν αφορά συγκεκριμένο «τύπο» ανθρώπων, δεν είναι ηθική παρεκτροπή, δεν είναι έγκλημα, δεν είναι ασθένεια. Η εξάρτηση μπορεί να θεραπευτεί. Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αλλάζουν και να κάνουν πράξη το δικαίωμά τους για ισότιμη ένταξη στην κοινωνία.

Με πρωτοβουλία των αποφοίτων του ΚΕΘΕΑ στον χώρο της τελετής συγκεντρώθηκαν από συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα παραδοθούν στον Δήμο Μάνδρας για τις ανάγκες των κατοίκων.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΘΕΑ: Τα στερεότυπα είναι επικίνδυνα και εμπόδιο στη θεραπεία και επανένταξη των χρηστώνΚΕΘΕΑ: Xωρίς εσένα αποκλείεται - Κεντρική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών

Εξαρτήσεις στην Ελλάδα: Το ΚΕΘΕΑ μεγάλο στήριγμα - Διαρκής η αύξηση της κάνναβης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ