ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης: 9.000 πλύσεις αγάπης στη Μάνδρα & σε ευπαθείς ομάδες

Ένα χρόνο πριν, μέσα στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης υλοποιήθηκε η ιδέα για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ SKIP.

Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης: 9.000 πλύσεις αγάπης στη Μάνδρα & σε ευπαθείς ομάδες

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δομή αλληλεγγύης, η οποία παρέχει δωρεάν πλύσιμο και στέγνωμα ρούχων σε συνανθρώπους μας και ειδικότερα σε οικογένειες με παιδιά, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και στη βασική φροντίδα της υγιεινής και καθαριότητας.

Από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών βροχών στη Μάνδρα, τo Κοινωνικό Πλυντήριο Skip βρέθηκε δίπλα στους δοκιμαζόμενους κατοίκους, οι οποίοι για πολλές ημέρες έζησαν χωρίς νερό και ρεύμα. Το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip τους έδωσε τη δυνατότητα να φέρνουν τα λασπωμένα ρούχα τους και να τα παραλαμβάνουν καθαρά και στεγνά την επόμενη ημέρα, για να μπορέσουν να διατηρήσουν την ποιότητα ζωής τους, που είχε πληγεί από τις καταστροφές στα σπίτια τους.

Αντίστοιχο έργο προσφέρει το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip που λειτουργεί στον Κόμβο Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο δικαιούχοι με κοινωνικά κριτήρια μπορούν να πλένουν και να στεγνώνουν δωρεάν τα ρούχα τους, με στόχο να αποτρέπεται η περιθωριοποίηση οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP στήριξε επίσης το δικαίωμα στο καθαρό ρούχο και στα Παιδικά Χωριά SOS με την προσφορά προϊόντων που αντιστοιχούν στις πλύσεις μιας ολόκληρης χρονιάς.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης σήμερα 20 Δεκεμβρίου, ας έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι εκεί που το αυτονόητο μοιάζει πολυτέλεια και το καθημερινό γίνεται ανύπαρκτο ας επιστρατεύουμε την ευαισθησία και την αλληλεγγύη μας και κάτι καλό θα συμβεί.