ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΙΣΑ καταδικάζει το φακελάκι & ζητά αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, καταδικάζει το φακελάκι και ζητά αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Ο ΙΣΑ καταδικάζει το φακελάκι & ζητά αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές

Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τα δύο περιστατικά ιατρών του ΕΣΥ που συνελήφθησαν για φακελάκι επισημαίνει τα εξής:

«Οι ιατροί του ΕΣΥ με μειωμένες αποδοχές και εξαντλητικά ωράρια παρέχουν τις υπηρεσίες, με αυταπάρνηση στον πολίτη αυτής της χώρας, παραμένοντας στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης ,προσηλωμένοι στο καθήκον τους. Ωστόσο ο ΙΣΑ καταδικάζει το φακελάκι και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του, απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές.

Ζητάμε να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών, μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων.

Καλούμε τους πολίτες να καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές κάθε προσπάθεια χρηματισμού.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, αντιπαλεύουμε κάθε μορφή εμπορευματικής λειτουργίας του πολύ δε περισσότερο τις παράνομες αμοιβές-φακελάκια. Υπερασπιζόμαστε τα μέλη μας που στέκονται ακλόνητα ενάντια στο χρηματισμό και τη διαπλοκή. Καλούμε την πολιτεία να διασφαλίσει αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας για τη πλειοψηφία των ιατρών που στηρίζουν με αυταπάρνηση το ΕΣΥ».

Να σημειωθεί, ότι οι δύο γιατροί που συνελήφθησαν στα νοσοκομεία Αλεξάνδρα και Έλενα Βενιζέλου, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχει σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία. Οι γιατροί, είχαν ζητήσει τα χρήματα για γυναικολογική χειρουργική επέμβαση και όχι για τοκετό. Επίσης, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και αναμένεται να δικαστούν τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε ακόμη:

Και δεύτερος γυναικολόγος συνελήφθη με φακελάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ