ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει ευάλωτα νοικοκυριά μέσω χρεωστικής κάρτας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει ευάλωτα νοικοκυριά μέσω χρεωστικής κάρτας

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υλοποιεί πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών μέσω χρεωστικής κάρτας, για την αντιμετώπιση του χειμώνα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ. στο Κιλκίς, τα Ιωάννινα, τη Χαλκίδα και τον Πειραιά και χρηματοδοτείται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Η διανομή των καρτών και η πίστωσή τους έχουν ολοκληρωθεί. Η οικονομική ενίσχυση αφορούσε στην κάλυψη εξόδων θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και στην αγορά ατομικών ειδών όπως ηλεκτρική κουβέρτα, πάπλωμα, ζεστά ρούχα, κ.ά. για τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο - Δεκέμβριο 2017.

Στόχος του προγράμματος ήταν όλα τα νοικοκυριά που συμμετείχαν σε αυτό να εξασφαλίσουν θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό, καθώς και χρήσιμα είδη για τις ανάγκες του χειμώνα.

Η αξία που μεταφέρθηκε μέσω της κάρτας, κυμαινόταν μεταξύ 120 € και 330 € για κάθε μήνα με την αντίστοιχη προσαύξηση ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

                 
               


Η επιλογή των δικαιούχων έγινε από τους καταλόγους των ευάλωτων νοικοκυριών που εξυπηρετεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, το πρόγραμμα συμπεριέλαβε και εξυπηρετούμενους της Μητρόπολης Ιωαννίνων. Η επιλογή του συνόλου των δικαιούχων έγινε με βάση συγκεκρινένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υποστηρίζει τους άστεγους στο κέντρο της Αθήνας

 

Στην Ελλάδα του 2017, οι άστεγοι πεθαίνουν αβοήθητοι...

Ανθρωπιστική βοήθεια στο Δήμο Μεγαρέων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Δωρεά ενδυμάτων 500.000 ευρώ προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από μέλος του ΔΣ

Ο ΕΕΣ εγκαινίασε στη Θεσσαλονίκη το Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων