ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτήλας: Παράτυπος διαγωνισμός για κτήριο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα

Στον παράτυπο διαγωνισμό για κτήριο του ΕΑΠ στην Πάτρα αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Φωτήλας: Παράτυπος διαγωνισμός για κτήριο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα

Στο διαγωνισμό του Σεπτεμβρίου του 2015 για την ανέγερση διώροφου κτηρίου - εργαστηρίων και γραφείων μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) στην Πάτρα, το οποίο θα διέθετε και υπόγειο, και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πλειοδότρια εταιρεία έγινε ξαφνικά η δεύτερη κατά σειρά του πίνακα.

Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε) κατέθεσε σχετικό πόρισμα πριν 5,5 μήνες όπου διαπιστώνονται πειθαρχικές παραβάσεις και ζητείται διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) σε βάρος οργάνων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π). Όμως, ο Υπουργός Παιδείας «κρατάει» το σχετικό πόρισμα στο γραφείο του και δεν προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες που προκύπτουν εξ αυτού. Για το λόγο αυτό, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η μεγάλη καθυστέρηση στη διεξαγωγή ΕΔΕ και εάν σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε αυτή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
Θέμα: Παράτυπος διαγωνισμός για κτήριο του Ε.Α.Π στην Πάτρα

Στις 08/09/2015 διεξήχθη δημόσιος διαγωνισμός για την ανέγερση διώροφου κτηρίου - εργαστηρίων και γραφείων μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) στην Πάτρα, το οποίο θα διέθετε και υπόγειο, με προϋπολογισμό περίπου 13.000.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε -αρχικά - στην πλειοδότρια εταιρεία.

Ωστόσο, και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πλειοδότρια εταιρεία έγινε ξαφνικά η δεύτερη κατά σειρά του πίνακα. Καθυστερήσεις, προσφυγές και δικαστήρια καθυστερούν εδώ και δύο χρόνια το έργο, ενώ η καταγγελία της εταιρείας που κέρδισε σε πρώτη φάση το έργο οδήγησε σε έλεγχο της υπόθεσης από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε).

Παρόλο που έχουν περάσει όμως 5,5 μήνες και εντωμεταξύ έχει υποβληθεί και το σχετικό πόρισμα του Σ.Ε.Δ.Ε, το οποίο διαπιστώνει πειθαρχικές παραβάσεις και ζητά τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) σε βάρος οργάνων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π), ο Υπουργός Παιδείας «κρατάει» το σχετικό πόρισμα στο γραφείο του και δεν προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες που προκύπτουν εξ αυτού.

Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Για ποιους λόγους μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε) που διαπιστώνει πειθαρχικές παραβιάσεις και ζητά Ε.Δ.Ε. σε βάρος του Ε.Α.Π για τον εν θέματι διαγωνισμό;

2. Προτίθεται να προβεί σε Ε.Δ.Ε. για τον εν θέματι διαγωνισμό; Αν ναι, ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;

Νέα Δημοκρατία: Δραματική έλλειψη κλινών στη ΜΕΘ του παν. νοσ. Ρίου Πατρών