ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο νοσ. Καλαμάτας ύψους 2 εκατ. ευρώ

Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποκτά άμεσα το Νοσοκομείο Καλαμάτας ύψους 2.000.000 ευρώ. 

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο νοσ. Καλαμάτας ύψους 2 εκατ. ευρώ

Ειδικότερα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του Διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ. Γεωργίου Μπέζου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του νοσοκομείου Καλαμάτας με το ποσό των 550.000 € μέσω ΠΔΕ για την προμήθεια 20 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενός βρογχοσκοπικού πύργου πλήρης και ενός συστήματος βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας.

Ο στόχος που ετέθη είναι το μήνα Μάϊο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να παραληφθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Σημειώνεται επίσης ότι μέσα στην εβδομάδα δημοσιεύεται η διακήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια ενός ψηφιακού ακτινολογικού συνολικού προϋπολογισμού 380.000 € με χρηματοδότηση που έλαβε το Νοσοκομείο Καλαμάτας από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας τέλους του έτους 2017.

Τέλος, σε ολοκλήρωση βρίσκεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 € που χρηματοδοτήθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017. Πρόκειται για τον κάτωθι εξοπλισμό:

1. Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD, τμχ 2

2. Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD, τμχ 1

3. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 2

4. Σύστημα επεξεργασίας νερού, τμχ 1

5. Σκιαλυτικές λυχνίες με δορυφόρο τύπου LED, τμχ 7

6. Τομογράφος οτπικής συνοχής OCT, τμχ 1

7. Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, τμχ 1

8. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης, τμχ 2

Με αφορμή τις παραπάνω δράσεις, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε: «Καιρό τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια το Νοσοκομείο Καλαμάτας να το φθάσουμε ψηλά. Και αυτό γιατί, για όλους μας πάνω από όλα είναι ο Άνθρωπος, πάνω από όλα είναι ο Ασθενής. Αυτή την περίοδο τρέχουν οι διαδικασίες για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 €. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Υπουργούς κ.Α.Ξάνθο, κ.Π.Πολάκη και. Α.Χαρίτση για την αμέριστη αρωγή τους. Θερμά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου που έχουν την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να ωριμάζουν τέτοια μεγάλα έργα.»

Διαβάστε ακόμη:

Νοσ. Καλαμάτας: Υπεγράφη η σύμβαση διαχείρισης και επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτωνΝοσοκομείο Καλαμάτας: Χρηματοδότηση ύψους 985.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ