ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσ. Καλαμάτας: Υπεγράφη η σύμβαση διαχείρισης και επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων

Υπογράφηκε σήμερα Τετάρτη από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γιώργο Μπέζο και της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης του συγκροτήματος διαχείρισης και επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων.

Νοσ. Καλαμάτας: Υπεγράφη η σύμβαση διαχείρισης και επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων

Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί το αργότερο τέλη Νοεμβρίου 2017.

Πρόκειται για μία καινοτόμο τεχνική επεξεργασίας των μολυσματικών αποβλήτων που στοχεύει στην εξοικονόμηση πόρων της Νοσηλευτικής Μονάδας αλλά και στην δυνατότητα της αυτοδιαχείρισης.

Η υλοποίηση του έργου αγγίζει το ποσό των 146.940 € και οι πόροι προέρχονται από ειδική επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας.

Με αφορμή την σημερινή υπογραφή της σύμβασης ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ. Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας αφού ολοκληρώσαμε την πρώτη και μεγάλη φάση (διαγωνιστική) της προμήθειας του συγκροτήματος επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων. Περνάμε τώρα στην φάση της εγκατάστασης και λειτουργίας και ευελπιστούμε ότι εφόσον όλα πάνε καλά μέχρι τέλη του χρόνου να έχει μπει στη λειτουργική διαδικασία.
Η απόφασή μας να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού του έργου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας μας, που στοχεύει στην εξοικονόμηση πόρων και στην αυτοδυναμία της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας να καλύπτει συγκεκριμένες κοστοβόρες ανάγκες μέσα από τις δικές της δυνάμεις. Από την συγκεκριμένη δράση στοχεύουμε να εξοικονομήσουμε ετησίως 100.000 € με 150.000 €.

Θυμίζω ότι με αυτή τη λογική προχωρήσαμε τα προηγούμενα χρόνια στην υλοποίηση του μεγάλου δημόσιου έργου της ηλιοθερμίας, της βιοκλιματικής αναβάθμισης, της τοποθέτησης φωτοβολταϊκού συστήματος, της παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης κλπ.
Έτσι και θα συνεχίσουμε σεβόμενοι ΠΑΝΤΑ και το τελευταίο ευρώ του κάθε Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.
Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το μεγάλο ενδιαφέρον και στήριξη στο συγκεκριμένο θέμα, μίας και το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης παρέμβασης καλύφθηκε από ειδική επιχορήγηση που ενέκριναν οι Υπουργοί Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης. Κλείνοντας, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους συνεργάτες της Τεχνικής Υπηρεσίας που φέρνουν σε πέρας μία τέτοια ρηξικέλευθη και καινοτόμα δράση.»

Διαβάστε ακόμη:

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Χρηματοδότηση ύψους 985.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ