ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αττικόν: Έκρυθμη η κατάσταση με τα 150 ράντζα της τελευταίας Γενικής Εφημερίας

Αττικόν: Έκρυθμη η κατάσταση με τα 150 ράντζα της τελευταίας Γενικής Εφημερίας

Κατάσταση ασφυξίας βιώνουν οι γιατροί στο νοσοκομείο Αττικόν, κάτι που αποτυπώνεται στις Γενικές Εφημερίες του νοσοκομείου εδώ και πολλά χρόνια.

Οι γιατροί αναφέρουν πως δεν αποδέχονται άλλα ράντζα (ήδη οι προσελεύσεις των ασθενών ήταν 1.300 στην τελευταία εφημερία) και ανησυχούν ιδιαίτερα, ενόψει της αυριανής εφημερίας.

Όπως αναφέρουν ειδικότερα σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι με αφορμή τη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, «η κατάσταση αυτή συνεχίζεται επί επτά συνεχή χρόνια. Όλες οι κυβερνήσεις γνωρίζουν το πρόβλημα και απαξιώνουν να δώσουν οποιαδήποτε λύση ανακούφισης για τους ασθενείς και το εξοντωμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό».

Οι γιατροί σημειώνουν ότι στη Γενική Εφημερία της Τρίτης 16 Ιανουαρίου, «ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο με περισσότερες από 1.300 προσελεύσεις, με το νοσοκομείο να πλημμυρίζει από ράντζα και φορεία στους διαδρόμους όλων των κλινικών (περισσότερα από 150). Υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι στον όροφο, λόγω πληρότητας των εναπομεινάντων κλινών ΜΕΘ».

«Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε το άθλιο καθεστώς των ράντζων. Αρνούμαστε να μας εκβιάζουν να πραγματοποιούμε εισαγωγές σε ένα νοσοκομείο που είναι ήδη πλήρες (100%). Τα νοσοκομεία δεν είναι αποθήκες» τονίζουν και καλούν όλους τους φορείς να λάβουν επείγοντα μέτρα για την εφημερία του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι «το υπερπλήρες ΑΤΤΙΚΟ δεν μπορεί άλλο να ανταποκριθεί σε τέτοιο "όγκο εφημερίας". Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στον ασθενή δηλώνουμε ότι δεν θα γίνουμε άλλο συνυπεύθυνοι σε αυτό το τριτοκοσμικό υγειονομικό περιβάλλον».

Οι γιατροί απαιτούν από το υπουργείο Υγείας να φροντίσει άμεσα για την ασφαλή, ανθρώπινη, πολιτισμένη μεταχείριση των ασθενών. Να μεριμνήσει ώστε όλοι οι ασθενείς να νοσηλεύονται με αξιοπρεπείς συνθήκες σε θαλάμους νοσηλείας και όχι να «βολεύονται» με «στοίβαγμα σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους».

Όπως υποστηρίζουν ακόμη, προτάσεις υπάρχουν και τις έχουν καταθέσει επανειλημμένα. Μεταξύ αυτών:

- Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών του ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής

- Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων

- Δημιουργία ΠΦΥ στη Δυτική Αθήνα

- Άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών για να καλυφτούν οι ελλείψεις του νοσοκομείου.

Διαβάστε ακόμη:

Αττικόν: Απολογισμός 23 σημείων - Σε πλήρη εξέλιξη η λίστα χειρουργείων & το Γραφείο Προστασίας

Τα 140 ράντζα της εφημερίας του Αττικόν, «καρφί» στην καρδιά του ΕΣΥ