ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πατούλης: Το υπ. Υγείας να προχωρήσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις

Tην υποχρέωση της πολιτείας ,να διασφαλίσει την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα που έχουν ανάγκη και στις νέες καινοτόμες θεραπείες, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΦΕΕ την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στην Αίγλη Ζαππείου.

Πατούλης: Το υπ. Υγείας να προχωρήσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτο, το δικαίωμα του κάθε ασθενή να επωφεληθεί από τις εξελίξεις της επιστήμης και κάλεσε το υπουργείο Υγείας να κάνει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις οι οποίες καθυστερούν απελπιστικά, παρά το γεγονός ότι είναι ο μόνος ενδεδειγμένος δρόμος για να περιοριστούν οι δαπάνες.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Ο ιατρικός κόσμος έχει αποδείξει ότι συνεργάζεται και στηρίζει κάθε προσπάθεια, για πραγματική εξυγίανση του συστήματος και εξοικονόμηση χρημάτων, μέσα από τις απαραίτητες διαθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το σύστημα. Σε καμία όμως περίπτωση, η εξοικονόμηση των χρημάτων δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της υγείας και της ζωής των ασθενών. Είναι σαφές ότι η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών στη χώρα μας. Η ανθρωποκτόνα πολιτική που ακολουθείται, με τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση της υγείας, έχει καταντήσει τον έλληνα, ασθενή δεύτερης κατηγορίας στην Ευρώπη που δεν έχει πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες.»

Διαβάστε ακόμη:

Αγωνία ΣΦΕΕ για το 2018: Το τέλος της Επιτροπείας θα φέρει άραγε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις;

Ραγκούσης στο onMed: Ανάγκη να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη - Στηρίζουμε τα ελληνικά εργοστάσια

ΙΣΑ: Η ΗΔΙΚΑ να αποσύρει άμεσα τη φραγή συνταγογράφησης