ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΦΥ: Εγκαινιάζεται η 3η ΤΟΜΥ στο Γάζι Ηρακλείου Κρήτης

Η 3η Τοπική Μονάδα Υγείας εγκαινιάζεται το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Δήμο Μαλεβιζίου (οδός Ρόδων και Κοίμησης της Θεοτόκου) στελεχωμένη από πλήρη ομάδα Υγείας που απαρτίζεται από εξειδικευμένο Ιατρικό καθώς και άρτιο εξοπλισμό.

ΠΦΥ: Εγκαινιάζεται η 3η ΤΟΜΥ στο Γάζι Ηρακλείου Κρήτης

Όπως ανακοινώνει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης η τοπική μονάδα Υγείας θα λειτουργεί 07.00-22.00 και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι εντελώς δωρεάν ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους κατάσταση.

Η συγκεκριμένη ΤΟ.Μ.Υ αποτελεί και μια καλή πρακτική συνέργειας καθώς η συμβολή του Δήμου, σε θέματα τεχνικής υποστήριξης και άλλα, υπήρξε ουσιαστική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η έναρξη λειτουργίας και αυτής της μονάδας ενισχύει ακόμα περισσότερο την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υψηλού επιπέδου, όπως σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας, για την ουσιαστική αντιμετώπιση μιας από της μεγαλύτερες παθογένειες του ΕΣΥ, που ήταν η απουσία δομών Πρωτοβάθμιας κυρίως στα Αστικά κέντρα και κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών για αποτελεσματική, δωρεάν, αξιοπρεπή και κυρίως ανθρωποκεντρική παροχή Υπηρεσιών Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Οικονόμου: Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας, σοβιετικού τύπου επινόημα

Εγκαινιάστηκε η πρώτη ΤΟΜΥ στη Λάρισα - Σε λειτουργία 10 Μονάδες Υγείας σε όλη τη χώρα

Ξανθός: 100 ΤΟΜΥ στο α' εξάμηνο - Σε διαβούλευση ο νέος Οργανισμός για το ΚΕΕΛΠΝΟ