ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καθηγητής Γ. Ματσούκας δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε λίγο πριν την εκπνοή του 2017, έγινε ο καθηγητής Ιατρικής Χημείας στο πανεπιστήμιο Πατρών Γιάννης Μαστούκας.

Ο καθηγητής Γ. Ματσούκας δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό, γύρω από την έρευνα που πραγματοποιείται στο Ερευνητικό Πάρκο στο πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και σε ευρύτερα ζητήματα έρευνας και επιστήμης.

Αναφέρει ειδικότερα ο κ. Ματσούκας:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, μου έκανε την τιμή να με δεχθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2017 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον ενημέρωσα για την πορεία της έρευνας με τη διακεκριμένη ερευνήτρια Καθηγήτρια Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Victoria της Αυστραλίας, κυρία Βάσω Αποστολοπούλου.

Ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 17ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας στις Σπέτσες, ευχαρίστησα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποστήριξη και την τιμή της υψηλής Αιγίδας υπό την οποία έθεσε το Συνέδριο, όπου η Ελλάδα τίμησε τον κορυφαίο Ερευνητή της εποχής μας, Κάτοχο Νόμπελ Ιατρικής, James Watson, για την προσφορά του στην Ανθρωπότητα και ως ένθερμο Φιλέλληνα.

Προσέφερα στον Πρόεδρο εκ μέρους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ιατρική Χημεία” τα Πρακτικά και το Φωτογραφικό Άλμπουμ του Συνεδρίου με Τίτλο:“James Watson: The Man who Changed the World- Discovery of the DNA Double Helix”, αντίγραφο του κειμένου της ιστορικής ομιλίας του, η οποία αναφερόταν στους πρωταγωνιστές της κοσμογονικής ανακάλυψης, καθώς και το βιβλίο “Τα Φωτεινά Μυαλά δεν έχουν Πατρίδα” της δημοσιογράφου Βάσως Μιχοπούλου, όπου ένα κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην πρωτοποριακή έρευνα με την κυρία Αποστολοπούλου.

Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε, επίσης, για την πρόσφατη επίσκεψή μου στις ΗΠΑ στο Cold Spring Harbor Laboratory προσκεκλημένος του κορυφαίου ερευνητή, καθώς και για την πορεία της έρευνας που πραγματοποιεί η ερευνητική μου ομάδα σε συνεργασία με την κα Αποστολοπούλου.

Ο Πρόεδρος, με τη σειρά του, μου προσέφερε το βιβλίο του “Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού: Οι Συμβολισμοί της Σκεπτομένης Αθηνάς” με ιδιόχειρη ένθερμη αφιέρωσή του, στην οποία αναφέρεται για την προσφορά μου στον Τόπο.

Ευχαρίστησα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την Τιμή, τη θερμή Υποδοχή και το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την έρευνα που πραγματοποιείται από την ερευνητική μου ομάδα ενώ υπογράμμισα τη συλλογική προσπάθεια, η οποία στοχεύει στην υπηρεσία του ανθρώπου».

Διαβάστε ακόμη:

Στην Πάτρα το 18ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας

Δύο σπουδαίοι Έλληνες ερευνητές στους «Φάρους» του COSMOTE HISTORY

Αποκλειστικό: Ο Νομπελίστας J. Watson που ανακάλυψε τη διπλή έλικα του DNA μιλάει στο Onmed.gr