ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1ο Greek Tourism Workshop 2018: Ο τουρισμός υγείας κατακτά την αραβική & ασιατική αγορά

Με στόχο την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος, από την αραβική και ασιατική τουριστική αγορά, πραγματοποιήθηκε το 1ο Greek Tourism Workshop 2018 στην Ινδία.Μο

1ο Greek Tourism Workshop 2018: Ο τουρισμός υγείας κατακτά την αραβική & ασιατική αγορά

Το Greek Tourism Workshop 2018, αφιέρωσε μέρος της διοργάνωσής του στον σημαντικό τομέα της υγείας, δίνοντας τη δυνατότητα σε ιδιωτικές ιατρικές επιχειρήσεις και σε εξέχοντες ιδιώτες πιστοποιημένους ιατρούς να συμμετάσχουν σε αυτό, με στόχο την αύξηση της ροής ταξιδιωτών υγείας.

Τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης ιατρικού τουρισμού ανέλαβε ο Όμιλος Επικοινωνίας Med-Professionals με επικεφαλής την Κοινωνιολόγο κυρία Ελένη Χόβρη. Οι διοργανωτές της έκθεσης, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ήδη αυτή η απόπειρα των Med-Professionals, να επικοινωνήσουν τη δουλειά των συνεργαζόμενων με το Δίκτυο ιατρών, σε κατ΄ίδίαν συναντήσεις με Tour Operators και φορείς της Υγείας στην Ινδία, απέφερε καρπούς. Η αποστολή μας επέστρεψε όχι μόνο έχοντας αποκομίσει σημαντικές επαφές αλλά και προτάσεις συνεργασίας. Το ενδιαφέρον της Ινδικής αγοράς ήταν μεγάλο για όλες τις ειδικότητες της ιατρικής κι ειδικά, τους τομείς της εξωσωματικής γονιμοποίησης και της ρομποτικής χειρουργικής. Ένα πολύ μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο από το Νέο Δελχί εξέφρασε επιθυμία συνεργασίας με γραπτή πρόταση προς τους Med-Professionals, τους ιατρούς και τις νοσηλευτικές μονάδες που αντιπροσωπεύσαμε.

Η ικανοποίηση για την ανταπόκριση της Ινδικής αγοράς ήταν μεγάλη και γι΄αυτό αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε και στα επόμενα workshops με στόχο το άνοιγμα και στις αγορές των Αραβικών κρατών. Η διοργάνωση των εκδηλώσεων του Greek Tourism Workshop 2018, που υλοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, από την εταιρία Congress & Business Planners, ήταν άψογη. Σαν Med-Professionals, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τόσο τις διοργανώτριες εταιρείες και ιδιαίτερα την κυρία Κατερίνα Mousbeh όσο και τους ιατρούς του Δικτύου μας που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μπορούμε να παρουσιάζουμε την χώρα μας ως ένα δυνατό “χαρτί” στον Ιατρικό Τουρισμό παγκοσμίως!»

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «με βάση στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί από την ομάδα ιατρικού τουρισμού του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα VIP διαγνωστικά τεστ, την αισθητική δερματολογία, την εξωσωματική γονιμοποίηση, τα ορθοπαιδικά περιστατικά και την εμφυτευματολογία, ενώ στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αυτής της σημαντικής προσπάθειας που στοχεύει στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού της Ελλάδας, περιλαμβάνονται οι συγκριτικά καλύτερες τιμές σε σχέση με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, οι πιστοποιημένες ιατρικές υπηρεσίες καθώς και οι ανύπαρκτες λίστες αναμονής στα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας μας. Σημαντικό στοιχείο επίσης θεωρείται ο συνδυασμός ποιοτικά παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών με τα άψογα τουριστικά προϊόντα της χώρας μας στα οποία περιλαμβάνονται ξενοδοχεία που πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τα standards ασφαλείας, γαστρονομία και συνδυασμός της ελληνικής φιλοξενίας με τον ήλιο και τη θάλασσα της υπέροχης ελληνικής γης».

Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΑ: Ο τουρισμός υγείας, στρατηγικός παίκτης στη σκακιέρα της ανάπτυξης



Πατούλης: Η Ελλάδα σημαντικός παίκτης στον τουρισμό υγείας στην Ινδία & Ασία

Οι Λουτροπόλεις & η Ιαματική Ιατρική δυνατό «χαρτί» του τουρισμού Υγείας

Ιαματικός Τουρισμός: Αναξιοποίητα τα 752 σημεία της Ελλάδας

Τα εξειδικευμένα χειρουργεία προσώπου δυνατό «χαρτί» του ιατρικού τουρισμού

Ιατρικός τουρισμός: Η Ελλάδα διεκδικεί κομμάτι από την παγκόσμια αγορά των 40 δισ. ευρώ