ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΙΣΑ στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών της Τετάρτης

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου καλώντας τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή και δηλώνοντας, πως το ΕΣΥ δεν αντέχει άλλες απώλειες σε θέσεις εργασίας.

Ο ΙΣΑ στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών της Τετάρτης

Ο ΙΣΑ παράλληλα, καλεί τα μέλη του και στην συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την ίδια μέρα στο στις 12 το μεσημέρι.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και στηρίζουν με αυταπάρνηση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που καταρρέει από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, τονίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει: «Ωστόσο η πολιτεία τους έχει οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση, με αποτέλεσμα πλέον να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βιοτικές ανάγκες των οικογενειών τους».

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Οι ανοχές και οι αντοχές του ιατρικού κόσμου έχουν πλέον εξαντληθεί. Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που καταρρέει. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές.
Οι περισσότερες κλινικές, ειδικά στην περιφέρεια υπολειτουργούν χωρίς βασικές ειδικότητες ενώ παραμένουν κλειστά τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που θα έσωζαν ζωές. Το ΕΣΥ δεν αντέχει να χάσει καμία θέση εργασίας. Καλούμε το υπουργείο Υγείας, να καλύψει όλα τα κενά, με μαζικές προσλήψεις γιατρών και να διασφαλίσει τις θέσεις των επικουρικών γιατρών που στηρίζουν το σύστημα».

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ - Γιατροί: Εκρηκτικό το κλίμα για τις συμβάσεις - Κόκκινο πανί η μείωση των αμοιβών

Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη



ΠΟΕΔΗΝ: Άκαρπη η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας - Έρχονται νέες κινητοποιήσεις

177 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία & ΕΚΑΒ

Περισσότεροι από 14.000 επικουρικοί, συμβασιούχοι και εργολαβικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία