ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα της ιλαράς - Πάνω από 1.300

Η ιλαρά κρατά για τα καλά φέτος τα σκήπτρα της επικαιρότητας πολύ περισσότερο από την εποχική γρίπη, με 1.362 κρούσματα να έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα της ιλαράς - Πάνω από 1.300

Ήδη, αλλα 100 κρούσματα ιλαράς δηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αριθμός που κρατά σε υψηλό επίπεδο τον υγειονομικό συναγερμό για την έξαρση της νόσου.

Τα κρούσματα που καταγράφονται από τον περασμένο Μάϊο, αφορούν στην πλειονότητά τους σε ανεμβολίαστους πληθυσμούς Ρομά και σε μικρότερο ποσοστό σε ατελώς εμβολιασμένους Έλληνες ηλικίας 25 έως 44 χρόνων.

Σταθερός παραμένει ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων – πρόκειται για ένα βρέφος και έναν 17χρονο, από κοινότητες Ρομά, που κατέληξαν λόγω επιπλοκών από την ιλαρά. Η Νότιος Ελλάδα παραμένει το κέντρο της επιδημικής έξαρσης, με την Αττική, την Κορινθία, την Ηλεία, την Αχαϊα να αποτελούν τις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της νόσου και την καταγραφή νέων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικοι που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις κατά της ιλαράς.

Εν τω μεταξύ, στη συνεχιζόμενη αύξηση των καταγραμμένων κρουσμάτων ιλαράς ακόμη και στους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας και στους επαγγελματίες υγείας αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, συνολικά περίπου πενήντα (50) εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας της χώρας μας (γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες και φύλακες στις μονάδες υγείας), εκ των οποίων περισσότεροι από τριάντα (30) γιατροί και νοσηλευτές, έχουν ήδη νοσήσει από ιλαρά από την έναρξη της επιδημίας της νόσου στην Ελλάδα. Οι βουλευτές, ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, εάν έχει προβεί σε σχετικές ενέργειες ώστε να ελεγχθούν τα κρούσματα ιλαράς ειδικά στον πληθυσμό των εργαζόμενων και των επαγγελματιών υγείας και με ποιον τρόπο σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα πραγματοποιήσει ενημέρωση για την ιλαρά που θα αφορά στους υγειονομικούς 18:00 – 20:00, στο Δώμα του Γ.Ν.Α. “Ο Ευαγγελισμός” (10ος όροφος).

Διαβάστε ακόμη:

Οικονόμου & Φωτήλας: Ανησυχία για τα 50 κρούσματα ιλαράς υγειονομικών στο ΕΣΥ



Ακέφαλες οι Πολυδύναμες ΜΕΘ της χώρας, την ώρα που ιλαρά και γρίπη είναι σε έξαρση