ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ: Βέλη κατά του προέδρου του ΕΣΑΝ - Θυσιάζει τον τίτλο του Νοσηλευτή

Στο στόχαστρο θέτουν οι νοσηλευτές τον πρόεδρο του ΕΣΑΝ, για αντιποίηση του τίτλου του νοσηλευτή.

ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ: Βέλη κατά του προέδρου του ΕΣΑΝ - Θυσιάζει τον τίτλο του Νοσηλευτή

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ), με έκπληξη οι Νοσηλευτές της χώρας, είδαν τον επαγγελματικό τους τίτλο για μια ακόμη φορά να ποδοπατείται βάναυσα στο βωμό μικροπολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων, αυτή τη φορά όμως όχι από πολιτικά κόμματα, αλλά από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΣΑΝ κ. Τζιάλλα, τον άνθρωπο δηλαδή που υποτίθεται ότι διορίστηκε στη θέση αυτή για να πράξει ακριβώς το αντίθετο: Να διαφυλάξει το κύρος των Νοσηλευτών, αναπτύσσοντας τη νοσηλευτική επιστήμη και τέχνη.

Και συνεχίζει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ:

«Ο εν λόγω κύριος, ενώ υποτίθεται ότι διαβουλεύεται με φορείς και ενώσεις, προκειμένου να εκφέρει άποψη για τη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού χάρτη στην νοσηλευτική εκπαίδευση και να συντελέσει στον καθορισμό των επαγγελματικών και εκπαιδευτικών κατηγοριών, την ίδια στιγμή στο ψηφοδέλτιό του στο νοσοκομείο όπου ανήκει, μετονομάζει τους συμμετέχοντες σε αυτό «ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών», κυνικά και απροκάλυπτα σε «ΔΕ Νοσηλευτές».

Τα ερωτήματα που γεννώνται από αυτή την άκρως απροκάλυπτη και εξοργιστική ενέργεια, είναι πάμπολλα και πιεστικά, ειδικά για όσους Νοσηλευτές πίστεψαν ότι ο εν λόγω «εκλεκτός» Νοσηλευτής της Αριστοτέλους θα έδινε λύσεις σε χρόνια θεσμικά ζητήματα του κλάδου. Όμως αυτός, όχι μόνον δεν προσέφερε κάτι καινούργιο, αλλά με τρόπο κυνικό, στο βωμό μιας παλαιοκομματικής τακτικής δεν δίστασε να θυσιάσει τον επαγγελματικό μας τίτλο, προσφέροντάς τον ως αντάλλαγμα για κάποιες ψήφους σε μια άλλη κατηγορία εργαζομένων και ενώ ξέρει καλά τις εύθραυστες ισορροπίες και τα τεράστια προβλήματα που έχουν ανακύψει, από τη σύγχυση που εσκεμμένα κάποιοι καλλιεργούν.

Έχουμε στο παρελθόν καταδικάσει την …νεολογιστική τάση του κ. Τζιάλλα και των συμπλεόντων με αυτόν στο ΕΣΑΝ, όταν ανακαλύπτουν ανύπαρκτους «ενιαίους κλάδους» για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, δεν περιμέναμε όμως ότι ο εν λόγω κύριος θα έφτανε σε τέτοιο σημείο, να απεμπολήσει «αντί πινακίου φακής» τον τίτλο που έχει θεσμοθετηθεί από το 1985 (Ν. 1579) στον οποίον και ο ίδιος ανήκει…

Προς επίρρωση των γραφομένων, παραθέτουμε το ψηφοδέλτιο, το οποίο ο ίδιος έχει αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα και τον παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων Νοσηλευτών με την παρότρυνση να παραιτηθεί το ταχύτερο δυνατόν από τη θέση του προέδρου του ΕΣΑΝ, θεωρώντας ότι όσο παραμένει εκεί, κάνει ζημιά στον κλάδο».

pasyno

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ: Οι νοσηλευτές σε επιφυλακή για το μισθολογικό ζήτημαΠΑΣΟΝΟΠ: Ζητάμε ένα δίκαιο νοσηλευτικό μισθολόγιο, αλλά το υπ. Υγείας σφυρίζει αδιάφορα...

Αρ. Δάγλας: Οι στόχοι για ευημερία μετουσιώθηκαν άρδην σε στόχους εφήμερους

ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ προς Ξανθό: Η φάμπρικα κομματικών αποκεφαλισμών & η ξεχασμένη διαφάνεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ