ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΣΟΝΟΠ: Ζητάμε ένα δίκαιο νοσηλευτικό μισθολόγιο, αλλά το υπ. Υγείας σφυρίζει αδιάφορα...

Τον φόβο της ότι ο νοσηλευτικός κλάδος θα ευθυγραμμιστεί με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα αναφορικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και το γεγονός ότι παρά τις υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, δεν έχει προχωρήσει ακόμη η σύσταση του Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου που θα άνοιγε το δρόμο για την καθιέρωση και στη χώρα μας ενός δίκαιου Ειδικού Νοσηλευτικού μισθολογίου, εκφράζει η ΠΑΣΟΝΟΠ.

ΠΑΣΟΝΟΠ: Ζητάμε ένα δίκαιο νοσηλευτικό μισθολόγιο, αλλά το υπ. Υγείας σφυρίζει αδιάφορα...

Μάλιστα η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού, σημειώνει με νόημα, πως «η Αριστερή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί υπόδειγμα πολιτικής αναξιοπιστίας, καθώς τα λόγια δε συμβαδίζουν με τις πράξεις...».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΣΟΝΟΠ έχει ως εξής:

«Με αφορμή την υπ. αριθμ. 2/93544/ΔΕΠ της 2ας Ιανουαρίου 2018 εγκυκλίου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη αναφορικά με τη συνέχιση καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δικαιούχους υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, και ύστερα από σειρά παρεμβάσεων της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία αναφορικά με το θέμα, καθίσταται για μια ακόμη φορά σαφές ότι η Κυβέρνηση με το ν.4354/2015 έχει ήδη νομοθετήσει την “ευθυγράμμιση” της Ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με την εξειδίκευση του όρου “ευθυγράμμιση”, δεν λάβαμε ποτέ επίσημη απάντηση, πλην ίσως κάποιων δηλώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τις οποίες η σπουδή μας για το θέμα έχει ως εφαλτήριο, δήθεν αντιπολιτευτικά κίνητρα και μικροκομματικές σκοπιμότητες...

Ωστόσο, η επίμαχη εγκύκλιος Χουλιαράκη έρχεται να διαψεύσει πανηγυρικά την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς με μια απλή ανάγνωση καθίσταται σαφές ότι η εν λόγω... “ευθυγράμμιση” είναι απλά ζήτημα χρόνου!

Την ίδια στιγμή και ενώ ήδη διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη, η υπόσχεση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ, που αρχικά εξαγγέλθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη και εν συνεχεία μετατέθηκε για το Δεκέμβρη, παραμένει άγνωστο εάν και πότε θα υλοποιηθεί...

Υπενθυμίζουμε ότι, η σύσταση του εν λόγω Επαγγελματικού Κλάδου θα άνοιγε το δρόμο για την καθιέρωση και στη χώρα μας ενός δίκαιου Ειδικού Νοσηλευτικού μισθολογίου – στα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών - και θα διασφάλιζε το ύψος των αποδοχών του Νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας από τυχόν αλλαγές στην επιδοματική πολιτική.
Καθίσταται λοιπόν κάτι περισσότερο από σαφές, ότι στην περίπτωση της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας τα λόγια από τις πράξεις απέχουν τόσο, όσο τα Σφακιά απ' το Ηράκλειο...».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΣΟΝΟΠ: Σφοδρή αντίδραση για τα λεγόμενα Πολάκη περί παρακράτους στο ΕΣΥ

ΕΝΕ: Φαιδρές και διχαστικές οι δηλώσεις Πολάκη για όλους τους νοσηλευτές