ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Χάρτα των Παρισίων κατά του καρκίνου τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Διεθνή καταξίωση για τη χώρα μας στον τομέα της επιστήμης και της μάχης κατά του καρκίνου, της κοινωνικής προσφοράς και του ανθρωπισμού, αποτελεί η βράβευση της Ελληνίδας Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη από τη Χάρτα των Παρισίων.

Η Χάρτα των Παρισίων κατά του καρκίνου τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, στα ανάκτορα των Βερσαλλιών, υπό την αιγίδα της UNESCO, ο εορτασμός της 18ης Επετείου της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου και η απονομή των Βραβείων της Χάρτας. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε προσωπικότητες και οργανισμούς που με το έργο τους στηρίζουν την έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου και ενισχύουν τις νοσηλευτικές και κοινωνικές υποδομές για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ασθενών.

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ογκολογίας των Παρισίων (L’ Institut International de Cancerologie de Paris), Καθηγητής David Khayat, πρωτεργάτης της Χάρτας των Παρισίων καθώς και της παγκόσμιας εκστρατείας ενάντια στη νόσο.

Η κυρία Βαρδινογιάννη τιμήθηκε για τη μεγάλη της συνεισφορά στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο μέσα από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Κατά την απονομή του βραβείου, η οποία έλαβε χώρα στο Chapelle Royale του ανακτόρου των Βερσαλλιών, προβλήθηκε βίντεο αφιερωμένο στο μεγάλο έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη και στην 28ετή δράση του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, ενώ στη συνέχεια ο Καθηγητής Khayat είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να σας παρουσιάσω μια εξαιρετική γυναίκα, μια γυναίκα που αγαπώ πολύ που χάρη στις δεσμεύσεις της, οικονομικές και προσωπικές, άλλαξε την τύχη πάρα πολλών παιδιών με λευχαιμία, την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη… Επισκέφθηκα το Νοσοκομείο το οποίο έχτισε με δικά της μέσα και είναι το μοναδικό κέντρο μεταμόσχευσης μυελού των οστών για παιδιά στην Ελλάδα και η μοναδική τύχη για τα ελληνόπουλα που έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση…Την ευχαριστούμε θερμά!»

Ο Kαθητηγής Khayat απένειμε το Βραβείο στην κυρία Βαρδινογιάννη και μαζί πρόσφερε επιταγή ύψους 50.000 ευρώ που αποτελεί δωρεά του «Διεθνούς Ινστιτούτου Ογκολογίας των Παρισίων» για τη στήριξη του έργου του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, η οποία ήταν και αποδέκτης του Βραβείου της Μεγάλης Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου στην ίδια ετήσια εκδήλωση το 2014, συγκινημένη τον ευχαρίστησε, του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την πολύτιμη στήριξή του και του επεσήμανε πόσο ανεκτίμητη είναι η συμπαράσταση που προέρχεται από την Γαλλία για τον αγώνα των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ για τη ζωή.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους, την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους: η Πριγκίπισσα Lea του Βελγίου, o Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα Constantin Mourousy, ο πρώην Υπουργός Παιδείας της Γαλλίας κ. Luc Chatel και η σύζυγός του κυρία Μahnaz Hatami, ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας κ. Jacques Toubon και η σύζυγός του κ. Lise Toubon, η Πρόεδρος των Βερσαλλιών κ. Catherine Pégard, η μεγάλη φιλάνθρωπος κ. Maryvonne Pinault, η Πρόεδρος του Ιδρύματος “Regine Sixt Children’s Aid Foundation- Drying Little Tears” κυρία Regine Sixt, o Λόρδος Michel Anders Cavendish, ο Βέλγος πολιτικός κ. Alain Zenner, o Πρέσβης της Ιταλίας στην Γαλλία κύριος Giandomenico Magliano, η Πρέσβης της Χιλής στη Γαλλία και στο Μονακό κυρία Marcia Covarrubias, η συγγραφέας και πιανίστρια Chow Ching Lie, το ζεύγος Μichel και Veronique Boss-Drouhin, και πολλοί άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ