ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανίδα κοιμήθηκε με δυνατό πονοκέφαλο και ξύπνησε με... βρετανική προφορά!

Μια γυναίκα από την Αριζόνα των ΗΠΑ ξύπνησε μια μέρα και ξαφνικά, όπως διαπίστωσε, δεν μιλούσε πια με τη συνηθισμένη αμερικανική, αλλά με άψογη βρετανική προφορά.

Αμερικανίδα κοιμήθηκε με δυνατό πονοκέφαλο και ξύπνησε με... βρετανική προφορά!

Η Μισέλ Μάγιερς έπεσε να κοιμηθεί με τρομερό πονοκέφαλο και το πρωί, προς μεγάλη έκπληξή της, μιλούσε σαν... Αγγλίδα. Το περιστατικό συνέβη το 2015, αλλά έγινε τώρα γνωστό, ενώ η βρετανική προφορά της παραμένει μέχρι σήμερα.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι στο παρελθόν είχε συμβεί στην ίδια γυναίκα να ξυπνήσει και να μιλάει με ιρλανδική ή με αυστραλιανή προφορά, αλλά και τις δύο προηγούμενες φορές η αλλαγή της προφοράς είχε διαρκέσει μόνο για μία εβδομάδα.

Η κ. Μάγιερς, που είναι μητέρα επτά παιδιών και πρώην «βασίλισσα ομορφιάς», έχει διαγνωστεί με το λεγόμενο «σύνδρομο ξένης προφοράς», μια διαταραχή στην οποία ένας άνθρωπος ξαφνικά αποκτά ξενική προφορά. Το σύνδρομο, που είναι σπάνιο -μόνο 60 περιστατικά περίπου αναφέρθηκαν επισήμως τον 20ό αιώνα- συνήθως συμβαίνει μετά από εγκεφαλικό ή τραύμα στο κεφάλι.

Δεν είναι όμως βέβαιο ότι κάτι από αυτά συνέβη στην περίπτωση της Μάγιερς, η οποία θέλει πίσω την αμερικανική προφορά της. «Είμαι λυπημένη. Νιώθω σαν ένα διαφορετικό πρόσωπο» δήλωσε, σύμφωνα με τη βρετανική Independent.

Υπάρχουν πάντως ακόμη πιο παράξενα πράγματα, όπως μια άλλη Αμερικανίδα, που το 2010, όταν έπεσε από τις σκάλες, άρχισε να μιλά αγγλικά με... ρωσική προφορά.

(Πηγή: Independent, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε κι αυτό:

Αμερικανίδα μιλά με γερμανική προφορά μετά από εγκεφαλικό (βίντεο)

Σήμερα Γερμανίδα, αύριο Σκωτσέζα! Η γυναίκα με το «Σύνδρομο Ξενικής Προφοράς» (βίντεο)