ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθελοντικές δράσεις αλλάζουν την εικόνα της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων

Μια σημαντική εθελοντική δράση για τους μικρούς ασθενείς ξεκίνησε τη Δευτέρα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων.

Εθελοντικές δράσεις αλλάζουν την εικόνα της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, μέλη του παραρτήματος Χανίων της εθελοντικής ομάδας «Διαβάζω για τους άλλους», διάβασαν –με τρόπο μοναδικό– παραμύθια στα παιδιά, προσφέροντάς τους στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εθελοντές της παραπάνω ομάδας θα επισκέπτονται σε τακτικά διαστήματα την Παιδιατρική Κλινική. Η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε επίσης ότι με πρωτοβουλία και εθελοντική εργασία των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη το βάψιμο της κλινικής με ανοικτά χαρούμενα χρώματα, με στόχο να αλλάξει η εικόνα της και να θυμίζει παιδότοπο, κάνοντας έτσι ευχάριστη τη διαμονή των μικρών ασθενών.

«Στο πλευρό των μελών του Συλλόγου βρέθηκε η κα Βάσω Τζάλου (η οποία έχει ζωγραφίσει τους τοίχους στην οδό Κορνάρου) και φιλοτέχνησε όμορφες ζωγραφιές στους τοίχους της κλινικής» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση. Στις εθελοντικές δράσεις συνέβαλε και η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία προσέφερε στην κλινική μια σειρά από ζωγραφιές παιδιών που είχαν λάβει μέρος σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Καλοκαιρινές αναμνήσεις με ζώα».

Ακόμα, την περασμένη εβδομάδα οι πρόσκοποι του 3ου Συστήματος Χανίων κατασκεύασαν και τοποθέτησαν στην Παιδιατρική Κλινική «Το δέντρο της γνώσης», μια ξύλινη βιβλιοθήκη γεμάτη παιδικά βιβλία. «Όλες οι παραπάνω δράσεις αλλάζουν μέρα με τη μέρα την εικόνα της κλινικής, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που βελτιώνει την ψυχολογία των μικρών ασθενών και κάνει πιο ευχάριστη τη νοσηλεία τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου, την οποία υπογράφει ο διοικητής του, Μηνάς Βουλγαρίδης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)