ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ναύπλιο έτρεξε για το Όραμα Ελπίδας

Αφιερωμένος στους σκοπούς του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ήταν ο φετινός Μαραθώνιος Ναυπλίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου με μαζική συμμετοχή-συμμετείχαν τουλάχιστον 5.000 δρομείς.

Το Ναύπλιο έτρεξε για το Όραμα Ελπίδας

To «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είχε εγκαταστήσει από τις προηγούμενες ημέρες στο Ναύπλιο ενημερωτικό περίπτερο από το οποίο πέρασαν εκατοντάδες δρομείς και επισκέπτες για ενημέρωση αλλά και για να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση και μάλιστα έδωσε το σήμα εκκίνησης για τους δρομείς του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου μαζί με το Δήμαρχο Ναυπλιέων κύριο Δημήτρη Κωστούρο. Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων είχε υποδεχτεί την κυρία Βαρδινογιάννη στο Δημαρχείο και της απένειμε τιμητική πλακέτα σε ένδειξη αναγνώρισης του μεγάλου έργου και της προσφοράς της.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στο περίπτερο του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» που είχε στηθεί στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο την ημέρα του Μαραθωνίου. Οι εκατοντάδες επισκέπτες που πέρασαν από εκεί ενημερώθηκαν για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών από τον επιστημονικό υπεύθυνο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών καθηγητή Στέλιο Γραφάκο αλλά και από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Συλλόγου που έκανε και συλλογή δειγμάτων από όσους ήθελαν να γίνουν εθελοντές δότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο του Συλλόγου ήταν από την Πέμπτη 1η Μαρτίου εγκαταστημένο στο «ΦΟΥΓΑΡΟ» στο Ναύπλιο από όπου πέρασαν επίσης εκατοντάδες πολίτες, ενημερώθηκαν για το έργο του Συλλόγου και έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Στο «ΦΟΥΓΑΡΟ» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ενημερωτική ομιλία του καθηγητή Στέλιου Γραφάκου με θέμα τη «Σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς Μυελού των Οστών» .

Τους σκοπούς του Συλλόγου στήριξε με την παρουσία του στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου και ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς.

Στα άμεσα σχέδια του Συλλόγου είναι και η δημιουργία μίας μόνιμης συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δημιουργία Συνεργαζόμενων με το ΟΡΑΜΑ Κέντρων. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι έχει ήδη υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ για τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών μέσα από τα δίκτυα των Δήμων.

Nayplio 2

Διαβάστε ακόμη:

Η Play Mobil στο πλευρό των παιδιών της Ελπίδας - Όλα για τη δωρεά μυελού των οστών



«Όραμα Ελπίδας»: 1.500 νέοι δότες μυελού των οστών στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ