ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πατούλης: Ανεπανάληπτη η οικουμενικότητα της ελληνικής Ιατρικής

Στην οικουμενικότητα της ελληνικής ιατρικής, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης στο χαιρετισμό του, στο 14ο Συμπόσιο της Εταιρείας Διάδοσης Ιπποκράτειου Πνεύματος.

Πατούλης: Ανεπανάληπτη η οικουμενικότητα της ελληνικής Ιατρικής

Το 14ο Συμπόσιο της Εταιρείας Διάδοσης Ιπποκράτειου Πνεύματος είχε θέμα «Ο σύγχρονος γιατρός και η σχέση του με την Ιπποκρατική διδασκαλία και την ιστορία της επιστήμης και της τέχνης του» και πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Θα πρέπει όλοι και ειδικά οι νεότεροι συνάδελφοι να γνωρίζουν την ιστορία της Ιατρικής που ξεκινά από τη γέννησή της στην Αρχαία Ελλάδα και να τιμούν τον πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη και όλους τους σπουδαίους γιατρούς της αρχαιότητας που έχουν χαράξει με τη διδασκαλία τους, το φωτεινό μονοπάτι της ιατρικής επιστήμης. Ο ιατρικός κόσμος αυτή την πλέον δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας απέδειξε με το ήθος του και την υψηλή επιστημονική του κατάρτιση ότι είναι άξιος απόγονος των λαμπρών μυαλών που άλλαξαν την ιστορία της ιατρικής και της ανθρωπότητας»

Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΑ: Ζητά διευκρινίσεις για την επέκταση της αναφοράς του ΑΜΚΑ των γιατρών

ΙΣΑ για Novartis: Να πάψει η δυσφήμιση του ιατρικού σώματος & να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ