ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ καλεί εισαγγελέα για χρήση ληγμένων υλικών στο Σισμανόγλειο

Τη χρήση ληγμένου υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, καθώς και μη αποστειρωμένων εργαλείων λόγω έλλειψης κλιβάνου, στο Σισμανόγλειο, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ καλεί εισαγγελέα για χρήση ληγμένων υλικών στο Σισμανόγλειο

Το αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με την καταγγελία, να απολυμαίνουν εργαλεία με τοξικό υλικό που φεύγει στο αποχετευτικό δίκτυο.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή της ότι κινδύνευσαν ζωές ασθενών με τα ληγμένα υλικά που βρέθηκαν σε πληθώρα (7 κούτες).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Πολλές είναι οι προβοκάτσιες που ανακαλύπτει η Διοίκηση στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο επειδή βολεύουν την κυβέρνηση για να αποποιείται τις ευθύνες. Πρώτα ο Αν. Υπουργός Υγείας μίλησε για πλοκάμια και Παρακράτος που συγκροτούν οι εργαζόμενοι του Σισμανογλείου επειδή το Νοσοκομείο δεν διέθεσε σε κολλητή του αναλώσιμα υλικά (σεντόνια, μαξιλαροθήκες) κάτι που είναι αυταπόδεικτο.

Τώρα η Διοίκηση για να καλύψει τις γκάφες της και τον κίνδυνο στον οποίο έθεσαν ζωές ασθενών για τη χρήση ληγμένου υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, μιλάνε εκ νέου για προβοκάτσια εκ μέρους του προσωπικού. Σαν πολλές προβοκάτσιες δεν καταγγέλλονται εκεί στο Σισμανόγλειο από μία ασόβαρη κυβέρνηση;

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σισμανογλείου – Αμ. Φλέμινγκ μας κατήγγειλαν ότι το Σάββατο 17/2/2018 σε ημέρα Γενικής εφημερίας στο Σισμανόγλειο χρησιμοποιούνταν ληγμένο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό. Συγκεκριμένα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία στα οποία κατά τις εφημερίες εξυπηρετούνται επείγοντα περιστατικά (ΩΡΛ, οφθαλμολογικά, ουρολογικά) και γίνονται επείγουσες μικροχειρουργικές επεμβάσεις, περιποίηση τραυμάτων κ.λπ.

Ληγμένο υγειονομικό υλικό όπως ράμματα, νυστέρια, χειρουργικά εργαλεία, χειρουργικά γάντια, καθετήρες, συσκευές ορών, μπουκαλάκια αιμοληψίας κ.α. καθώς και φαρμακευτικό υλικό (ηπαρίνες, οροί, κολλύρια κ.α.) και διάφορα άλλα φάρμακα τα οποία έφεραν ημερομηνία λήξεως 7-8 χρόνια πίσω.

Όταν καταγγέλθηκε το γεγονός άρον-άρον μέσα στη νύχτα με παρέμβαση της Διοίκησης καταγράφηκαν τα υλικά και απομακρύνθηκαν. Οι καταγγελίες που έγιναν αφορούσαν και τον κλίβανο αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων τα οποία χρησιμοποιούσαν σε έκτακτα περιστατικά. Ο εν λόγω κλίβανος λειτουργούσε με σπασμένη την πόρτα και φυσικά δεν αποστείρωνε τα χειρουργικά εργαλεία.

Αναγκάζονταν οι Νοσηλευτές να βάζουν κουτιά γαντιών όπως φαίνεται στη φωτογραφία για να κλείνει κάπως η πόρτα του κλιβάνου αποστείρωσης. Τέτοια κατάντια.

Για την χρησιμοποίηση ληγμένου υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία ασθενών διατάχθηκε ΕΔΕ. Ψάχνουν νέες προβοκάτσιες!!!

Ο αμοραλισμός της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σισμανογλείου ξεπερνάει κάθε όριο. Έθεσαν σε κίνδυνο ζωές ασθενών και χωρίς να νοιάζονται ψάχνουν και πάλι για πλοκάμια και παρακράτος!!!

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου την Δευτέρα 12/3/2018 και ενώ είχε διαταχθεί ΕΔΕ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για την χρησιμοποίηση των ληγμένων υλικών, κάλεσε το Νοσηλευτικό προσωπικό του Σισμανόγλειου στο Αμφιθέατρο για ενημέρωση.

Το πρώτο θέμα συζήτησης αφορούσε τα ληγμένα υλικά. Έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι Νοσηλευτές άκουγαν τον Διοικητή παρουσία της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να τους παροτρύνει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ληγμένα υλικά κατά την κρίση τους!!!

Είναι τόσα πολλά τα χρήματα που διαθέτει το Σισμανόγλειο που αναγκάζουν τους Νοσηλευτές να χρησιμοποιούν ληγμένο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό που θέτουν τη ζωή των ασθενών σε κίνδυνο.

Το ληγμένο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό που βρέθηκε, χρησιμοποιήθηκε σε ασθενείς και μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί με βάση όσα είπε ο διοικητής στη συγκέντρωση.

Μερικά εκ των υλικών αυτών είναι ξυλοκαΐνη (φάρμακο για τοπική αναισθησία), ηπαρίνη (ενδοφλέβιο φάρμακο για να μην γίνονται θρόμβοι στο αίμα), fenistil (ενδοφλέβιο φάρμακο για αλλεργίες), σταγόνες για τα μάτια. Ληγμένα από το έτος 2012 ακόμη και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τραχειοτομή σε έκτακτα περιστατικά που έχουν απόφραξη από ξένο σώμα (Quick trach).

Επίσης οι συσκευές χορήγησης ενδοφλέβιων φαρμάκων, όροι που χορηγούνται ενδοφλέβια στον οργανισμό, χειρουργικά ράμματα, χειρουργικά γάντια, μπουκάλια αιμοληψίας με ληγμένη ηπαρίνη που χρησιμοποιούνται ακόμη και για διασταύρωση από την αιμοδοσία, σύριγγες, βελόνες για ενδοφλέβια χρήση.

Ληγμένα επίσης όλα σχεδόν τα Μητροσκόπια από το έτος 2011.

Στο ίδιο ιατρείο ληγμένες οι πλάκες που μπαίνει το τεστ ΠΑΠ (περιέχουν ειδικό χημικό για να σταθεροποιείται το υλικό), καθετήρες αναρρόφησης (μπαίνουν στους πνεύμονες) καθετήρες κύστης (ουροκαθετήρες). Στο τμήμα βρήκαν 7 κούτες με ληγμένα φάρμακα και υγειονομικό υλικό!!! Ο Διοικητής είπε στους Νοσηλευτές να τα ξαναχρησιμοποιήσουν αντί να τα αχρηστέψει.

Τώρα που καταργήθηκε ο κλίβανος στα τακτικά και έκτακτα ιατρεία τα εργαλεία αποστειρώνονται σε υγρό αποστείρωσης και όχι σε κλίβανο όπως σε Νοσοκομεία εμπόλεμων ζωνών. Το υγρό είναι πολύ τοξικό και αδειάζεται στη κοινή αποχέτευση που δεν πρέπει!!!

Ο χώρος που γίνεται η απολύμανση δεν αερίζεται (δεν υπάρχει παράθυρο) αν και τοξικό το υγρό που χρησιμοποιείται επικίνδυνο για τους Νοσηλευτές. Ανάρτησαν οδηγίες αποστείρωσης χωρίς κλίβανο. Δεν σκέφτονται τον κίνδυνο που θέτουν τους ασθενείς. Τα δύο εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τραχειοτομή τα απολύμαναν μετά την καταγγελία ενώ έληξαν πριν χρόνια (2012).

Πρέπει άμεσα να επέμβει ο Εισαγγελέας, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας. Το ληγμένο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό θα πρέπει να προφυλαχθεί. Η Διοίκηση διακινεί σενάρια επιστημονικής φαντασίας ότι ληγμένα υλικά εισήλθαν στο Νοσοκομείο από εργαζόμενους για να σαμποτάρουν τον Πολάκη!!! 7 κούτες!!! Από τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ των υλικών μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί πότε και από ποιόν παραγγέλθηκαν τα συγκεκριμένα ληγμένα υλικά.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Τη δική τους ανεπάρκεια προσπαθούν να την φορτώσουν στους πολύπαθους εργαζόμενους».