ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» στο υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας διοργανώνει σήμερα το απόγευμα στις 6 το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» στο υπουργείο Υγείας

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν μειώσεις μισθών οι οποίες κυμαίνονται από 35% έως 55% στους γιατρούς και από 28% έως 50% στο λοιπό προσωπικό, κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού και καθημερινά προβλήματα.

Το 2017, καλύφθηκαν με δυσκολία ορισμένες ανάγκες του νοσοκομείου, έπειτα από πρόσθετη επιχορήγηση 111 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για το τρέχον έτος προβλέπονται μόνον 92 εκατομμύρια.

Οι δαπάνες για φάρμακα ήταν πέρυσι 38,5 εκατομμύρια ευρώ και φέτος προβλέπονται 31 εκατομμύρια!

Οι κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού ξεπερνούν τις 800, από τις οποίες περισσότερες από 400 αφορούν νοσηλευτές, 120 γιατρούς, 70 ειδικευόμενους, 80 τεχνικούς, 150 διοικητικούς και τεχνολόγους.

Τα οφειλόμενα ρεπό και οι άδειες ανά εργαζόμενο μπορεί να είναι από μερικές δεκάδες έως εκατοντάδες. Οι διπλοβάρδιες σε νοσηλευτικό, τραπεζοκόμους και η απλήρωτη υπερεργασία σε άλλους κλάδους είναι καθημερινό φαινόμενο.

Αναφέρουν επίσης ότι, παρά τις εξαγγελίες περί προσλήψεων από τις 64 προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ, δεν έχει διοριστεί κανένας από τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ το ίδιο διάστημα έφυγαν πολλοί.

Η όποια μικρή αναπλήρωση προσωπικού αφορά σε ελαστικές σχέσεις εργασίας, με τους συμβασιούχους κάθε είδους να ξεπερνούν τους 600, οι οποίοι πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το προεδρείο του σωματείου, οι εργαζόμενοι των ελαστικών εργασιακών σχέσεων έρχονται να καλύψουν υπαρκτές, πάγιες και μάλιστα επιτακτικές ανάγκες για τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ