ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημερίδα για τις Πολυνευροπάθειες από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών

«Πολυνευροπάθειες. Κλινική-Λειτουργική Αξιολόγηση με βάση το ICF» είναι το θέμα της ημερίδας του Επιστημονικού Τμήματος της «Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/03/2018 (9.00-17.00), στο αμφιθέατρο του κτηρίου 2 (ανατολικό) του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», ημερίδα.

Ημερίδα για τις Πολυνευροπάθειες από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών

Έγκριτοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των περιφερικών πολυνευροπαθειών. Θα γίνει παρουσίαση της ταξινόμησής τους, της νευροφυσιολογικής τους διερεύνησης, ενώ θα γίνει αναφορά ειδικών περιπτώσεων, όπως οι κληρονομικές νευροπάθειες, οι οξείες πολυριζονευροπάθειες και οι διαταραχές του περιφερικού συστήματος στις περιπτώσεις καρκίνου.

Θα γίνει επίσης παρουσίαση του φαινομένου της πολυνευροπάθειας σε ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ θα αναφερθούν και τρόποι φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση των περιφερικών πολυνευροπαθειών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κλινικό φροντιστήριο, όπου θα γίνει λειτουργική αξιολόγηση ασθενούς με περιφερική νευροπάθεια, με βάση το ICF (International Classification of Functioning and Health).

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της ημερίδας: https://www.yumpu.com/xx/document/view/59840122/-web