ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ανοιχτά μαθήματα για τις πανδημίες & τη δημόσια υγεία

Ένα σημαντικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση καταστάσεων υγείας έκτακτης ανάγκης, όπως είναι η διαχείριση επιδημιών, πανδημιών, ιών και γενικότερα ζητημάτων δημόσιας υγείας, έχει ξεκινήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο πλαίσιο της αποστολής του για την παροχή βασικών γνώσεων αναφορικά με τις πρώτες βοήθειες.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ανοιχτά μαθήματα για τις πανδημίες & τη δημόσια υγεία

Ονομάζεται «OpenWHO» και πρόκειται για μια πλατφόρμα διαδικτυακών μαθημάτων, τα οποία προσφέρονται δωρεάν και είναι ανοικτά σε όσους επιθυμούν να εγγραφούν. Επιπλέον, δεν παρέχονται σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να τα παρακολουθήσει και να τα ολοκληρώσει όποτε και σε όσο χρόνο επιθυμεί.

Τα εν λόγω μαθήματα, επιτυγχάνουν να καταστήσουν πιο προσιτές και πρακτικά εφαρμόσιμες τις κατευθύνσεις του Π.Ο.Υ. για την ετοιμότητα των κοινωνιών απέναντι σε πανδημίες.

Ο κύκλος των περσινών μαθημάτων εστίασε στην πανδημία της γρίπης και σε ασθένειες που προκαλούν επιδημίες και πανδημίες γενικότερα και προσέλκυσε 3.600 συμμετέχοντες από σχεδόν 100 διαφορετικές χώρες.

Φέτος. ο Οργανισμός προσφέρει περισσότερα ανεξάρτητα μαθήματα για συγκεκριμένες ασθένειες, όπως χολέρα, μηνιγγίτιδα, Έμπολα, Ζίκα αλλά και για περισσότερες απειλές που σχετίζονται με τη γρίπη, π.χ. η γρίπη των πτηνών.

Περιλαμβάνει επίσης μαθήματα που παρέχουν χρήσιμα εργαλεία για τη χάραξη πολιτικών και στρατηγικής στην Υγεία, όπως: εκτίμηση της επιβάρυνσης της εποχικής γρίπης, εκπαίδευση στην παρακολούθηση της γρίπης και αξιολόγηση της σοβαρότητας της πανδημικής γρίπης.

Τέλος, με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας ως ουσιαστική πτυχή της ετοιμότητας απέναντι σε πανδημίες, προσφέρονται και κύκλοι μαθημάτων που αφορούν: τη βασική επικοινωνία για τα κράτη μέλη σε πιθανό κίνδυνο ή σε εκδηλώσεις γρίπης, παρεμβάσεις δημόσιας υγείας σε πανδημίες και επιδημίες.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος

Διαβάστε ακόμη:

Το γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα, θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο

Έμπολα: Τρεις φορές πιο φονικός ο ιός λόγω μετάλλαξης

«Προνομιακός» τόπος τα Βαλκάνια για ασθένειες που μεταδίδονται με τα κουνούπια