ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς αντιμετωπίζουμε πέντε μικρά καθημερινά προβλήματα του προσώπου μας

Το πρόσωπο είναι ένα από τα λίγα σημεία πάνω στο σώμα μας το οποίο μένει εκτεθειμένο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Κοινώς, τα μικρά, καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε εύκολα.

Πώς αντιμετωπίζουμε πέντε μικρά καθημερινά προβλήματα του προσώπου μας

Η επιδερμίδα μας επιβαρύνεται από τη σκόνη και τους ρύπους του περιβάλλοντος, αλλά και από το άγχος της καθημερινότητας, την κούραση και την κακή διατροφή, και την κληρονομικότητα, έτσι ώστε να προκαλέσουν μια μικρή έξαρση ακμής. Εκτός της ακμής όμως, υπάρχουν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόσωπο μας και πολλές φορές είναι επίπονα ή επηρεάζουν την εξωτερική μας εμφάνιση. Αποτέλεσμα αυτών μπορεί να είναι η εμφάνιση κάποιας άφθας, ο επιχείλιος έρπης, οι σακούλες κάτω από τα μάτια και διάφορα ακόμη, που δείχνουν να εμφανίζονται ακριβώς τη στιγμή που δεν το περιμένουμε.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε πέντε από τα πιο συχνά, μικρά καθημερινά προβλήματα που ενδεχομένως να ταλαιπωρήσει το πρόσωπό μας, αλλά και τους καλύτερους, δυνατούς τρόπους για να απαλλαχθούμε από αυτά!

Πανάδες

Όπως έχουμε ήδη προαναφέρει, την Άνοιξη, η αυξημένη έκθεση του προσώπου στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά από διάφορα δερματικά προβλήματα. Ένα από τα συχνότερα, είναι οι πανάδες. Οι καφέ, σκουρόχρωμες κηλίδες, μπορεί να εμφανιστούν από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αλλά και από ορμονικές διαταραχές του οργανισμού. Η ιδανική λύση για αυτό το πρόβλημα του προσώπου μας είναι η απαραίτητη προσοχή πριν εμφανιστούν, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να φοράμε αντηλιακό προσώπου καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Εάν δεν μπορούμε όμως, να το προλάβουμε εγκαίρως, υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. Ο πιο γνωστός είναι η δημιουργία φυσικών μασκών και η τοποθέτησή τους στην πιο σκούρα περιοχή του δέρματος. Βασικά συστατικά για τις μάσκες είναι ο χυμός από λεμόνι, ο οποίος πρέπει να μείνει έως και 20 λεπτά στο σημείο πριν το ξεβγάλουμε, αλλά και το κακάο, το οποίο καλό θα ήταν να ξεβγάλουμε την επόμενη ημέρα.

a2

Σπυράκια

Την Άνοιξη, η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη γύρη, ενώ οι έντονοι σπασμωδικοί άνεμοι βοηθούν τη γύρη να «ταξιδέψει» κατευθείαν πάνω στο πρόσωπό μας. Εκτός από τα «δάκρυα» στα μάτια μας, η γύρη επηρεάζει και το δέρμα μας, καθώς τέτοια εποχή, κάθε χρόνο, ενδεχομένως να παρατηρήσουμε μικρή έξαρση της ακμής. Η αντιμετώπισή της μπορεί να γίνει με τη δημιουργία ενός πολύ αποτελεσματικού μείγματος από ένα κουταλάκι μηλόξηδο και τρία κουταλάκια νερό που εξαφανίζουν τα σπυράκια μέσα σε λίγα 24ωρα. Το μηλόξηδο σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή αλλά και αποκαθιστά και τη σωστή ισορροπία του pH στο δέρμα. Επειδή όμως, σε συνδυασμό με τις αλλεργίες της Άνοιξης φυσικά, μπορεί να επηρεάσει το άγχος, η κούραση, μη σωστή πρόληψη τροφής, και το κάπνισμα, μερικές φορές χρειαζόμαστε μια πιο δραστική φόρμουλα αντιμετώπισής τους. To URGO Filmogel Spots σε μορφή γέλης (gel) είναι εντελώς αόρατο και ιδανικό ακόμη και σε συνδυασμό με make-up. Εμπλουτισμένο με σαλικυλικό οξύ και τεϊέλαιο (tea tree oil) για τριπλή δράση που καθαρίζει το δέρμα, καταπολεμά το βακτήριο P.Acnes, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση της ακμής και επιταχύνει την εξαφάνισή τους σε χρόνο dt.

a3

Επιχείλιος Έρπης

Ο επιχείλιος έρπης εκδηλώνεται με μικρές, επώδυνες φλύκταινες που ομοιάζουν με πεπλατυσμένα σπυράκια και μικρά έλκη στην επιδερμίδα, γύρω και πάνω στα χείλη μας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του ιού είναι πως μετά την πρώτη φορά που θα εκδηλωθεί η μόλυνση, γίνεται αδρανής, αλλά παραμένει στους ιστούς των νεύρων στο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει πως ο ιός μπορεί να ενεργοποιηθεί κάθε φορά που επιβαρυνόμαστε ψυχολογικά ή μας μολύνει κάποιος που υποφέρει από τον ιό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Παρόλο που ο επιχείλιος έρπης εξαφανίζεται σε περίπου μία με δύο εβδομάδες, ο πόνος είναι μερικές φορές αφόρητος, για αυτό και συνιστάται η τοποθέτηση πάγου ή μιας ζεστής πετσέτας στο συγκεκριμένο σημείο. Στην πραγματικότητα όμως, η πιο εύκολη λύση είναι η επίσκεψη στο κοντινότερο φαρμακείο και η αγορά ενός προϊόντος που θα θεραπεύσει τον επιχείλιο έρπητα σε όλα τα στάδιά του, ενώ ταυτόχρονα θα σταματήσει και την εξέλιξή του. Το URGO Filmogel Cold Sore σε μορφή γέλης (gel), είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές καταπολέμησης της μόλυνσης, καθώς δημιουργεί ένα αόρατο φιλμ που ανακουφίζει από την αίσθηση του μουδιάσματος, του κνησμού και του καψίματος, επουλώνει την πληγή, τον περιορίζει από το να εξαπλωθεί και το κυριότερο όλων, αποτρέπει τη μόλυνση των γύρω σας.

a4

Σακούλες ματιών

Οι σακούλες που εμφανίζονται κάτω από τα μάτια είναι ένα βασικό πρόβλημα που απασχολεί πολλούς σήμερα, κυρίως χάρη στις πολλαπλές γκριμάτσες του προσώπου μας και τα αυξημένα επίπεδα στρες σε καθημερινή βάση. Οι λόγοι που προκαλούν τις σακούλες στα μάτια θα μπορούσαν να είναι γενετικοί, λόγω προχωρημένης ηλικίας, αλλά ο πιο συνήθης οφείλεται στην κατακράτηση υγρών του οργανισμού μας. Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισής τους, είναι η μείωση πρόσληψης αλατιού, η αύξηση κατανάλωσης νερού αλλά και η τοποθέτηση δύο κρύων μεγάλων κουταλιών στα μάτια μας κάθε πρωί. Έτσι, θα αποφύγουμε το πρήξιμο και οι σακούλες θα εξαφανιστούν σε μερικά κιόλας 24ωρα.

a5

Άφθες

Ένα ακόμη πολύ συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται στο πρόσωπό μας είναι οι άφθες του στόματος. Αυτές μπορεί να οφείλονται είτε στο αυξημένο στρες, είτε και σε κάποια βλάβη ιστού στο στόμα, ή στην κατανάλωση εσπεριδοειδών, όπως λεμόνια, πορτοκάλια, ανανάς, μήλα, ντομάτες και φράουλες. Ενδεχομένως και στο συνδυασμό όλων των παραπάνω. Επιπλέον, η ονυχοφαγία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αιτίες που μας φέρνουν αντιμέτωπους με το πρόβλημα της εμφάνισης μιας άφθας, διότι τα χέρια μεταφέρουν αρκετά μικρόβια κατευθείαν στο στόμα. Ο φυσικός τρόπος αντιμετώπισης μιας άφθας λέγεται πως είναι τα «μπουκώματα» με νερό και σόδα, όμως σπάνια είναι αποτελεσματικά. Η πιο κατάλληλη λύση, είναι η επίσκεψη στο κοντινότερο φαρμακείο και η δοκιμή του URGO Filmogel Mouth Ulcers σε μορφή γέλης (gel), το οποίο δημιουργεί άμεσα ένα αόρατο φιλμ που ανακουφίζει και θεραπεύει τις άφθες και τους μικροτραυματισμούς στη στοματική κοιλότητα. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του αόρατου αυτού φίλμ είναι πως επιτρέπει την κατανάλωση τροφής και ανακουφίζει αμέσως από τον πόνο και μέχρι και τέσσερις ώρες μετά την τοποθέτησή του στο σημείο που υποφέρει.

a6

Τα παραπάνω προβλήματα είναι απόλυτα φυσιολογικά, όμως, οι λύσεις είναι πολλές και οι τρόποι αντιμετώπισής τους ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός μας. Σημασία έχει πως υπάρχει τρόπος ώστε τα μικρά αυτά προβλήματα προσώπου να μην μας αφήσουν κανένα σημάδι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ