ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας για ογκολογικούς ασθενείς από το ΚΕΦΙ και τη «Νοσηλεία»

Τη συνέχιση της φροντίδας των ογκολογικών ασθενών στο σπίτι, μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο, προσφέρουν οι υπηρεσίες του προγράμματος ΣτηρίΖΟΥΜΕ, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2018.

Πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας για ογκολογικούς ασθενείς από το ΚΕΦΙ και τη «Νοσηλεία»

Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι να αντιμετωπιστούν όσο γίνεται καλύτερα οι ιατρο-νοσηλευτικές και ψυχο-κοινωνικές ανάγκες των ογκολογικών ασθενών στο οικείο περιβάλλον τους και η μείωση της συχνότητας νοσηλείας στα νοσοκομεία έτσι ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία, αλλά και τις πιθανές και επικίνδυνες για την υγεία τους ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Οι παρεμβάσεις του προγράμματος γίνονται σε επικοινωνία και συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς, ώστε να παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή βοήθεια.

Οι παροχές που προσφέρονται είναι δωρεάν και ακολουθούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του εκάστοτε ασθενούς. Οι ανάγκες των ασθενών ποικίλουν ανάλογα με το στάδιο του καρκίνου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς υπό θεραπεία ή όχι, οι οποίοι κατοικούν στις περιοχές του δήμου Αθηναίων και στους όμορους δήμους και ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 21 12 395 και 210 64 68 222, καθώς και στον ιστότοπο Στηρίζουμε του Προγράμματος.

Το πρόγραμμα ΣτηρίΖΟΥΜΕ δημιούργησε ο Σύλλογος «ΚΕΦΙ» ο οποίος στέκεται δίπλα στους ογκολογικούς ασθενείς και ο Οργανισμός «Νοσηλεία», που προσφέρει δωρεάν νοσηλεία στο σπίτι. Το πρόγραμμα είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Διαβάστε ακόμη:

Και όμως, υπάρχει γονιμότητα και μετά από τον καρκίνο...ΕΛΛΟΚ: Οι καρκινοπαθείς ζητούν επειγόντως στρατηγικό σχέδιο & ένταξη της πρόληψης στην ΠΦΥ

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Τα 7 συμπτώματα του πιο ύπουλου γυναικολογικού καρκίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ