ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΕΝΓΕ: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ιατρικό μισθολόγιο

ΟΕΝΓΕ: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ιατρικό μισθολόγιο

Να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα διεκδίκησης για την αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών που έχει υποστεί ο κλάδος με τις μνημονιακές περικοπές του 2012, αποφάσισε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η ηγεσία του κλάδου περνά στην αντεπίθεση σε τέσσερις κινήσεις:

- Προσφεύγει κατά της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ασκώντας τριτανακοπή και καλύπτοντας όλα τα δικαστικά έξοδα. Δικαίωμα τριτανακοπής έχουν οι γιατροί του ΕΣΥ που θίγονται από την μη αναδρομικότητα της, δηλαδή οι μόνιμοι γιατροί (όχι επικουρικοί και ειδικευόμενοι) που δεν έχουν προσφύγει ατομικά έως 27.02.2018, ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης 431/2018 του ΣτΕ. Η τριτανακοπή ασκείται σε προθεσμία 60 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης. Αυτό σημαίνει πως οι Ενώσεις θα πρέπει να προβούν τάχιστα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να αποστείλουν τις σχετικές καταστάσεις με τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση, ειδικότητα, βαθμό, ΑΦΜ) έως τις 20 Απριλίου στην Ομοσπονδία.

- Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κατά της απόφασης του ΣτΕ.

- Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά, τις ομαδικές προσφυγές/αγωγές για τη διεκδίκησή τους θα συντονίσουν οι Ενώσεις.

«Αν και οι γνώμες όλων των νομικών συγκλίνουν ότι η έκβαση των σχετικών δικών για τους μόνιμους είναι εξαιρετικά απίθανο να είναι θετική, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ένδικο μέσο διεκδίκησης των αναδρομικών. Σε ότι αφορά τους συναδέλφους ειδικευόμενους και τους συναδέλφους επικουρικούς οι πιθανότητες θετικής έκβασης είναι μεγαλύτερες γιατί η απόφαση του ΣτΕ δεν δεσμεύει τα πολιτικά δικαστήρια» διευκρινίζει η ΟΕΝΓΕ.

- Σχετικά με την εκκαθάριση των αποδοχών των γιατρών χωρίς την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4093/2012, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ καθιστά αρμόδιες τις Ενώσεις να την ενημερώνουν για τις απαντήσεις των Διοικήσεων στις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί.

«Υπενθυμίζουμε ότι όσον αφορά την αναπροσαρμογή του μισθού μας από εδώ και πέρα, οι περισσότερες νομικές γνώμες συγκλίνουν στο ότι επ΄ αυτού η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Γι’ αυτό τουλάχιστον επί του παρόντος και μέχρι την οριστική επίσημη απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (σχετικό έγγραφο έχει αποσταλεί από την ΟΕΝΓΕ προς τους υπουργούς προ μηνός) για την αναπροσαρμογή του μισθού μας από δω και πέρα δεν συστήνουμε ατομικές προσφυγές» καταλήγει η Ομοσπονδία.

BEST OF NETWORK

Τζόκερ: Με μόλις 2 ευρώ κέρδισε πάνω από 2.300.000 ευρώ - Πού παίχτηκε το δελτίο

Κορονοϊός: SOS από Δερμιτζάκη – «Φόβοι για σκηνές Ιταλίας στην Ελλάδα με 6.000 κρούσματα τη μέρα»

Ερντογάν-Μακρόν: Τι κρύβει η άγρια κόντρα – Το Charlie Hebdo, το Ισλάμ και η ανατολική Μεσόγειος

Αδίστακτοι: Οι Τούρκοι… βύθισαν το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού!

Συνεπιμέλεια ανηλίκων: Η προστασία των παιδιών από τη χρησιμοποίησή τους ως «όπλα» διαζυγίων

Σου εξηγούμε γιατί ο Σκορπιός είναι το πιο παρεξηγημένο ζώδιο

Big Brother: Σοφία και Δημήτρης σε τρυφερές στιγμές μέσα στη μπανιέρα (photos)

Νεκρός διάσημος ράπερ - Βρέθηκε στο αμάξι του φίλου του

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα απαραίτητα έγγραφα για να μετακινηθείτε - Πώς θα συμπληρώσετε τη δήλωση

Κορονοϊός: Δήλωση «βόμβα» Μπιλ Γκέιτς - «Δεν θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό»

28η Οκτωβρίου: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στο Καστελόριζο - Εντυπωσιακές εικόνες