ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πολάκης στηρίζει τον διοικητή του νοσ. Τρικάλων: Δεν θα ανακόψουν τη διαδικασία της κάθαρσης

Την αμέριστη στήριξή του στον διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο Πολάκης στηρίζει τον διοικητή του νοσ. Τρικάλων: Δεν θα ανακόψουν τη διαδικασία της κάθαρσης

Οι επιθέσεις από ανθρώπους του υποκόσμου και οι τραμπουκισμοί από τους ευνοημένους του προηγούμενου καθεστώτος, αποτελούν για εμάς φόρο τιμής και χειροπιαστή απόδειξη της αποφασιστικότητάς μας να συγκρουστούμε με όλους εκείνους που τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταστήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ένα προσωπικό τους τσιφλίκι, επισημαίνει με νόημα ο κ. Πολάκης προσθέτοντας ακόμη τα εξής:

«Όλοι εκείνοι που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν για να ανακόψουν την διαδικασία κάθαρσης στην Υγεία καλό θα ήταν να μάθουν πως ούτε μας τρομοκρατούνε ούτε μας φοβίζουν, αντίθετα μας πεισμώνουν και μας δίνουν περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε».

Το χρονικό της υπόθεσης στο νοσ. Τρικάλων

Για το χρονικό της ιστορίας, να πούμε όπως κατήγγειλε ο ΟΝΕΓΕ, ότι ο εν λόγω διοικητής, επιχείρησε να πραγματοποιήσει "επίδειξη ισχύος" απαξιώνοντας γιατρούς, πραγματοποιώντας μετακινήσεις αλλά και προσπαθώντας να ελέγξει τα μέλη της τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών.

Ο κ. Παρθένης μετά τα προηγούμενα «κατορθώματα» του (π.χ. απειλές σε γιατρούς να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σε... ΕΔΕ) προβαίνει τώρα σε εκδικητική αμοιβαία μετακίνηση γιατρών (από την μία Παθολογική κλινική στην άλλη)", ανέφερε η Ομοσπονδία και συνέχισε:

«Ο διοικητής του Νοσοκομείου, θέλοντας να κάνει επίδειξη ισχύος, πραγματοποίησε τις απειλές του, πως θα προχωρήσει σε αμοιβαίες μετακινήσεις γιατρών, αν ο Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής, Αντιπρόεδρος της Ένωσης και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου, δεν στηρίζει στα όργανα που συμμετέχει, τις θέσεις της Διοίκησης. Δε δίστασε μάλιστα να χρησιμοποιήσει προσβλητικούς, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος της μίας εκ των δύο συναδέλφων που μετακινήθηκαν.

Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει την προσπάθεια ωμής, απροκάλυπτης παρέμβασης του Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων στη λειτουργία της τοπικής Ένωσης. Χαιρετίζει τους συναδέλφους που δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς της Διοίκησης που αρνούνται να «συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις».

Η ΟΕΝΓΕ έχει επανειλημμένως καταγγείλει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με συγκεκριμένα στοιχεία, τις αυταρχικές συμπεριφορές Διοικητών Νοσοκομείων. Μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση αλλά και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν ευθύνες».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί, να παρέμβει άμεσα.

Διαβάστε ακόμη:

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ «καρφώνουν» τον Πολάκη: Συνεργάτες του μας πιέζουν για ψευδή στοιχεία

ΟΕΝΓΕ: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ιατρικό μισθολόγιο