ΕΙΔΗΣΕΙΣ

#Merckathlon: Η αθλητική δραστηριότητα της Merck για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας και με αφορμή το Μήνα Μάρτιο, Μήνα Ενημέρωσης και Πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου, η Merck Ελλάδος οργάνωσε και υλοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Merckathlon, την αθλητική δράση που έγινε και επίσημα θεσμός.

#Merckathlon: Η αθλητική δραστηριότητα της Merck για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ο Μάρτιος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο παχέος εντέρου (CRC). Για τους ανθρώπους της Merck Ελλάδος, ο προηγούμενος μήνας γέμισε με ενέργειες και δράσεις που σκοπό είχαν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τη σοβαρή αυτή νόσο, με βασικό άξονα το «Κυνήγι των Χιλιομέτρων».

Ο μήνας χωρίστηκε από την αρχή σε θεματικές εβδομάδες. Την 1η εβδομάδα του Μαρτίου, όλοι οι εργαζόμενοι της Merck είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία εκπαίδευση ενημερωτικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε από τον ειδικό Ογκολόγο, κ. Ιωάννη Γκιουλμπασάνη, σχετικά με τη σωστή διατροφή και τη σημασία της στην πρόληψη του καρκίνου.

Τη 2η και 3η εβδομάδα του Μαρτίου (12-23/3), μερικές υγιεινές διατροφικές «εκπλήξεις» περίμεναν όλους τους εργαζόμενους στα γραφεία της Merck με στόχο να αναδειχθεί η σημασία της υγιεινής διατροφής.

Παράλληλα, όλο το μήνα Μάρτιο, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στο «Κυνήγι των Χιλιομέτρων» συλλέγοντας χιλιόμετρα από διάφορες αθλητικές δραστηριότητες (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμβηση) και καταγράφοντας τις αποστάσεις σε μία ειδική εφαρμογή (application) στην Ομάδα NonOfficialMERCKCyclingandRunningClub (Νο MCRC–ΟΧΙ στο Μεταστατικό Καρκίνο Παχέος Εντέρου), η οποία δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό. Οι αθλητικές δραστηριότητες κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση ομαδικών αθλητικών δραστηριοτήτων στο #Merckathlon στις 29 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.).

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 1.500 χιλιόμετρα, τα οποία εξαργυρώθηκανσε 1.500 ευρώ και θα προσφερθούν ως δωρεά για τις ανάγκες του Συλλόγου ασθενών με σύνδρομο V.H.L. (Von Hippel-Lindau). Το σύνδρομο V.H.L είναι μια από τις 7.000 γνωστές κληρονομικές ασθένειες που προκαλεί την ανάπτυξη όγκων σε ένα ή και περισσότερα όργανα του σώματος. H Οικογένεια του V.H.L., είναι ο κύριος φορέας υποστήριξης και το κέντρο ανταλλαγής πληροφοριών για το V.H.L., προς όφελος των ασθενών, καθώς και το κέντρο αναφοράς φροντιστών, ερευνητών, κλινικών γιατρών και του ευρύτερου κοινού.

Η Μαρία Σπανοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της Merck, δήλωσε: «Στο πλαίσιο του μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και της εταιρικής υπευθυνότητας, οι εργαζόμενοι της Merck συμμετείχαν και φέτος όλο το Μάρτιο σε αθλητικές και μη δραστηριότητες, πάντα με στόχο την πρόληψη και την ενημέρωση γύρω από τον καρκίνο. Παράλληλα, εναρμονισμένοι με το παγκόσμιο εταιρικό μας σύνθημα «As One For Patients» είμαστε και έμπρακτα δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη».

Σχετικά με τον καρκίνο παχέος εντέρου

Ο καρκίνος παχέος εντέρου-ορθού (Colorectal cancer – CRC) είναι ο τρίτος πιο συχνός καρκίνος παγκοσμίως, με εκτιμώμενα περισσότερα από 1,36 εκατομμύρια νέα περιστατικά ετησίως. Εκτιμώνται επίσης 694.000 θάνατοι από καρκίνο παχέος εντέρου παγκοσμίως κάθε χρόνο, δηλαδή ποσοστό 8,5% όλων των θανάτων από καρκίνο, γεγονός που τον κάνει να είναι η τέταρτη πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου από καρκίνο. Το 55% σχεδόν των περιστατικών διαγιγνώσκονται στις αναπτυγμένες περιοχές του κόσμου και τα περιστατικά καθώς και τα ποσοστά θνησιμότητας είναι σημαντικά υψηλότερα στους άνδρες παρά στις γυναίκες.

Σχετικά με τη Merck

Η Merck είναι μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας στην υγεία, τις βιοεπιστήμες και τα υλικά υψηλής απόδοσης. Περίπου 52.000 άνθρωποι εργάζονται με στόχο να εξελίξουν περαιτέρω τεχνολογίες που βελτιώνουν και αναβαθμίζουν τη ζωή - από βιοφαρμακευτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου ή της πολλαπλής σκλήρυνσης και τεχνολογίες αιχμής για την επιστημονική έρευνα και την παραγωγή, μέχρι υγρούς κρυστάλλους για smartphones και τηλεοράσεις LCD. Το 2017, η Merck σημείωσε πωλήσεις ύψους € 15,3 δισ. σε 66 χώρες.

Έχοντας ιδρυθεί το 1668, η Merck είναι η παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο. Η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος του εισηγμένου στο χρηματιστήριο εταιρικού ομίλου. Η Merck, Darmstadt, Γερμανία, διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα για την επωνυμία και το εμπορικό σήμα της Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται ως EMD Serono, EMD Millipore και EMD Performance Materials.

Διαβάστε ακόμη:

Καρκίνος παχέος εντέρου: Μείωση των θανάτων κατά 7% το 2018 σε σχέση με το 2012

Γ. Βλόντζος: Έλεγχος σε όλα τα σημεία του συστήματος υγείας, με μεγαλύτερη σύνεση