ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητέρες εναντίον της Μηνιγγίτιδας: Η νέα εκστρατεία της GSK

Με τίτλο ‘Mums Vs Meningitis’ (Μητέρες εναντίον της Μηνιγγίτιδας), ξεκίνησε χθες 24 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας, μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης από τα κεντρικά της GSK, η οποία μάλιστα υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Μητέρες εναντίον της Μηνιγγίτιδας: Η νέα εκστρατεία της GSK

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκστρατείας, δραστηριοποιείται ένα κίνημα μαμάδων από όλο τον κόσμο, το οποίο συμβάλλει στην προστασία των παιδιών από τη συγκεκριμένη νόσο μέσω ενεργειών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά της Μηνιγγίτιδας. Στόχος της εκστρατείας, αποτελεί μέσω μίας ενιαίας και συντονισμένης πρωτοβουλίας, η εδραίωση στο ευρύ κοινό της κρισιμότητας του πρώτου 24ώρου για τη ζωή ενός παιδιού που έχει προσβληθεί από Μηνιγγίτιδα, δεδομένου ότι η νόσος εξελίσσεται ραγδαία.

Το κίνημα ‘Mums Vs Meningitis’ έλαβε ενεργό δράση όταν 24 μαμάδες συμμετείχαν σε μια φωτογράφιση της φημισμένης φωτογράφου και παγκόσμιας πρέσβειρας κατά της νόσου Anne Geddes, ενώ μοιράστηκαν και τις προσωπικές τους ιστορίες σχετικά με τη Μηνιγγίτιδα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την υποστήριξή τους. Στις φωτογραφίες παρουσιάζεται μια ομάδα από 24 μητέρες, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Anne, που έμπρακτα στηρίζουν το κίνημα, σε συνδυασμό με πορτρέτα μαμάδων, των οποίων τα παιδιά έχουν νοσήσει από Μηνιγγίτιδα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδαιφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της εκστρατείας.

Στην Ελλάδα, η GSK πραγματοποιεί αντίστοιχη πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της πρόληψης κατά της νόσου της Μηνιγγίτιδας Β.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα καθώς και να ακολουθήσετε το hashtag #dentoriskaro.

Η δημιουργική συμμετοχή της φωτογράφου Anne Geddes

Να σημειώσουμε, ότι η συμμετοχή της Anne Geddes έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης εκστρατείας ενημέρωσης ‘Win for Meningitis’ όπως υλοποιήθηκε στο παρελθόν, στο πλαίσιο της οποίας διεθνείς Παραολυμπιονίκες, επιζώντες της νόσου, φωτογραφήθηκαν μαζί με υγιή νεογέννητα μωρά, συμβολίζοντας μέσα από δυνατές εικόνες, την ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε τη νέα γενιά απέναντι στην επικίνδυνη νόσο.

Όπως αναφέρει σχετικά η φωτογράφος Anne Geddes αναφορικά με την εκστρατεία ‘Mums Vs Meningitis: «Η εκστρατεία ενημέρωσης ‘Mums Vs Meningitis’ είναι μια εκστρατεία που προάγει το ρόλο της μητέρας και τη σημασία της μητρότητας, μέσω της φροντίδας και της προστασίας των παιδιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά. Να έχετε εμπιστοσύνη στο ένστικτο σας, και να ενεργείτε με βάση αυτό. Η Μηνιγγίτιδα εξελίσσεται με τρομακτική ταχύτητα, και αυτή η εκστρατεία ενημέρωσης στοχεύει στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης για το πόσο σημαντικές είναι οι πρώτες 24 ώρες στη ζωή ενός παιδιού που έχει προσβληθεί από τη νόσο, παρέχοντας κατάλληλη πληροφόρηση για τον κίνδυνο και τη σημασία του εμβολιασμού».

GSK meniggitida

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας: Ο εμβολιασμός μπορεί να προλάβει τον θάνατο ή μια ισόβια αναπηρία

ΣΦΕΕ: Να δημιουργηθεί τώρα κονδύλι πρόληψης για να τεθούν τα εμβόλια εκτός φαρμακευτικής δαπάνης

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην περιοχή της Κομοτηνής - Το 6ο από την αρχή του έτους

Μηνιγγίτιδα στα μωρά: Τα τρία συμπτώματα που συχνά παραβλέπουν γονείς και γιατροί

Μηνιγγίτιδα Β: Μια παιδίατρος λύνει όλες τις απορίες για την «ύπουλη» νόσο