ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεθνής συνάντηση ηπατολογίας υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Διεθνής συνάντηση ηπατολογίας-ηπατοπαθολογοανατομίας διοργανώνεται στις 2-6 Μαϊου στην Αθήνα, με θέμα «Drug-induced liver injury» υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και της European Society of Pathology.

Διεθνής συνάντηση ηπατολογίας υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Το International Liver Study Group “Gnomes” είναι «κλειστή» ομάδα διακεκριμένων παθολογοανατόμων και ηπατολόγων με 16 μέλη, καθηγητές πανεπιστημίων και διευθυντών εργαστηρίων/κλινικών διαφόρων χωρών της Ευρώπης, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας, η οποία στη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών έχει συμβάλλει σημαντικά στην κατανόηση, διάγνωση και θεραπεία των ηπατικών παθήσεων.

Οι δημοσιεύσεις των Gnomes έχουν έως σήμερα προάγει τη διαγνωστική ηπατοπαθολογοανατομία παγκοσμίως και έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ηπατολογίας, ιδίως στην Ευρώπη.

Για το έτος 2017-18 Πρόεδρος του International Liver Study Group “Gnomes” είναι η αναπλ. καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Ντ. Τηνιακού και έτσι για πρώτη φορά στα 50 έτη ιστορίας της ομάδας οργανώνεται η ετήσια επιστημονική συνάντηση στην Ελλάδα (επισυνάπτεται το λογότυπο της επιστημονικής συνάντησης).

Στο πλαίσιο 50th Anniversary Meeting International Liver Study Group “Gnomes” εκδόθηκε βιβλίο με τίτλο «50 years of Liver Pathology: A history of the Gnomes” και συγγραφείς Dina Tiniakos, Mike Torbenson, Valeer Desmet από τις νεοσύστατες Εκδόσεις του ΕΚΠΑ. Το εν λόγω βιβλίο είναι το πρώτο των Εκδόσεων του ΕΚΠΑ στην αγγλική γλώσσα.

Διαβάστε ακόμη:

Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος: Οι κίνδυνοι για την καρδιά

ΕΛΙΓΑΣΤ: Τα πάντα για την γαστρεντερολογία & ηπατολογία στη 12η Επιστημονική Συνάντηση

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ