ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1ο Διεθνές Συνέδριο Παραδοσιακής & Συμπληρωματικής Ιατρικής: Ναι στον βελονισμό

Τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να εφαρμόσουν το πρότυπο της ολοκληρωμένης ιατρικής, χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές & μεθόδους που είναι ασφαλείς, τεκμηριωμένες και εφαρμοσμένες για αρκετά χρόνια, κάλεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Κωνσταντινούπολη, σε μια σημαντική διεθνή διοργάνωση.

1ο Διεθνές Συνέδριο Παραδοσιακής & Συμπληρωματικής Ιατρικής: Ναι στον βελονισμό

Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Συμπληρωματικής και Παραδοσιακής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κωνσταντινούπολη (18 – 22 Απριλίου 2018) υπό την διοργάνωση του Υπουργείου Υγείας της Τουρκίας, όπου ο ιατρικός βελονισμός, είχε μεγάλη παρουσία.

Η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART) Dr. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου ήταν ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους.

Στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο συμμετείχαν 3000 σύνεδροι και 500 περίπου ομιλητές από διαφορετικές θεραπευτικές μεθόδους. Ο βελονισμός αναγνωρίζεται πλέον ως μία σημαντική ιατρική πράξη που δρα χωρίς παρενέργειες και με χαμηλό κόστος. Μπορεί να βοηθήσει σε πολλές και διαφορετικές παθήσεις τόσο στην θεραπεία τους όσο και στην πρόληψη αυτών.

Η χρησιμότητα του βελονισμού ως μέθοδος θεραπείας είναι ενταγμένη πια στο ιατρικό σύστημα βοηθώντας έτσι στην ευεξία, πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων.

Η Dr. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου ως πρόεδρος – moderator του κύκλου των ομιλιών για το βελονισμό επισήμανε τα πλεονεκτήματα του βελονισμού. Όσον αφορά την έρευνα για τις εξαρτήσεις, που ως πολυπαραγοντική πάθηση είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι βιοχημικά ο βελονισμός βοηθάει. Επίσης στον χρόνιο πόνο η ικανότητα του βελονισμού να εξατομικεύει τον τρόπο θεραπείας είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Το συμπέρασμα που προέκυψε από τη διεθνή αυτή συνάντηση ήταν πως ο βελονισμός χρειάζεται να ενταχθεί στην καθημερινή ιατρική πράξη χάρη στα μεγάλα οφέλη του όπως είναι: η απουσία παρενεργειών, η δυνατότητα συνέργειας με το φάρμακο, το γεγονός ότι αποτελεί μια φυσική μέθοδο θεραπείας, μέθοδος πρόληψης και τέλος η ολοκληρωμένη βελτίωση στην ποιότητα ζωής που προσφέρει, καθώς και της Γηριατρικής.

Άρα όχι μόνο να ζούμε πολύ, αλλά να ζούμε καλά!

Η Dr Κωνσταντίνα Θεοδωράτου είναι Γενική Ιατρός ΜD, MSc Βελονισμού, Med. Psych, εξειδικευμένη στο Βελονισμό, Σύμβουλος Ολοκληρωμένης Υγείας & Health Coaching. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART) & Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας (SAMAG).

Διαβάστε ακόμη:

Οι αλλεργίες της άνοιξης μπορούν να αντιμετωπιστούν με βελονισμό10ο Διεθνές Συνέδριο Κινεζικής Ιατρικής & Βελονισμού: Για μία καλύτερη ΙατρικήΜυοσκελετικές παθήσεις: Η δύναμη του βελονισμού στην αντιμετώπισή τους

Βελονισμός: Πιο χρήσιμη και ποιοτική η ιατρική, με τη βοήθειά του

Απαλλαγείτε από εξαρτητικές συμπεριφορές με βελονισμό

Η καθοριστική επίδραση του βελονισμού στον χρόνιο πόνο

Η σημαντική συμβολή του βελονισμού στον ογκολογικό ασθενή

Γιόγκα & βελονισμός: Ποιους πόνους ανακουφίζουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ