ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: 2.747 τα κρούσματα της ιλαράς στην Ελλάδα

Σχεδόν 3.000 κρούσματα αγγίζει η επιδημία της ιλαράς στη χώρα μας, ένα χρόνο μετά το ξεκίνημά της στην Ελλάδα.

ΚΕΕΛΠΝΟ: 2.747 τα κρούσματα της ιλαράς στην Ελλάδα

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα κρούσματα της ιλαράς ανέρχονται πλέον σε 2.747 κρούσματα, εκ των οποίων τα τρία θανατηφόρα.

Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα δηλώθηκαν 88 νέα κρούσματα της νόσου – αριθμός αυξημένος σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων των προηγούμενων τριών εβδομάδων.

Έναν χρόνο μετά την αρχή της καταγραφής των κρουσμάτων της λοιμώδους μεταδοτικής νόσου που επανεμφανίστηκε στην Ευρώπη σε πληθυσμούς Ρομά αρχικά στη Ρουμανία και στη συνέχεια εξαπλώθηκε στην κεντρική και τη νότια Ευρώπη, η επιδημία της ιλαράς βρίσκεται στην Ελλάδα σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης παρατηρείται στη νότια Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητά τους, τα κρούσματα αφορούν άτομα ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό, κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25 έως 44 ετών, που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Μεταξύ τους περιλαμβάνονται και περισσότεροι από 100 επαγγελματίες Υγείας, οι οποίοι ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Να θυμίσουμε, ότι η νόσος και οι επιπλοκές της κόστισαν τη ζωή σε ένα βρέφος, σε έναν 17χρονο και σε μία 35χρονη μητέρα δυο παιδιών. Τα δύο ανήλικα θύματα ήταν Ρομά και η γυναίκα καταγράφηκε ως ασθενής από τον γενικό πληθυσμό

Διαβάστε ακόμη:

Αντιεμβολιαστικό Κίνημα: Έντονη ανησυχία από τους Ευρωβουλευτές για τη δημόσια υγεία



Ιλαρά: Ξεπέρασε τα 2.500 κρούσματα - Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην Ευρώπη, μαζί με Ιταλία & Ρουμανία

Το φαρμακείο μπορεί να αυξήσει θεαματικά τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης

Σχεδόν το 30% των Ελλήνων δεν έχει εμβολιαστεί ποτέ - Τι δείχνει η έρευνα Hellas Health VII