ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΟΚ: Η ζωή μετά από μία εμπειρία καρκίνου μπορεί να είναι καλύτερη

Η Ημέρα Επιβίωσης από τον καρκίνο, είναι ένας ετήσιος, πολύτιμος εορτασμός της ζωής που πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις σε εθνικό επίπεδο και σε όλο τον κόσμο την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου.

ΕΛΛΟΚ: Η ζωή μετά από μία εμπειρία καρκίνου μπορεί να είναι καλύτερη

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο για το 2018 στη Θεσσαλονίκη, εκδηλώνοντας όπωε αναφέρει τη χαρά της και την αγάπη της, για όσους έχουν επιβιώσει, παρέχοντας αισιοδοξία και υποστήριξη σε όσους διαγνώσθηκαν πρόσφατα και σε όσους βρίσκονται σε μακρόχρονη θεραπεία, μνημονεύοντας όσους έφυγαν, προσφέροντας υποστήριξη και φροντίδα για τις οικογένειες των ασθενών και ενημερώνονοντας για τη πρόληψη και τον καρκίνο, στις κοινότητες εντός των οποίων λειτουργεί.

Φέτος ο εορτασμός θα συμπέσει με τα δέκα χρόνια, αφότου για πρώτη φορά συμμετείχε ένας σύλλογος από την Ελλάδα, με ένα μικρό άρθρο στην Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης.

Όπως αναφέρει ακόμη η ΕΛΛΟΚ, «την Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα τιμήσουν τους επιβιώσαντες και θα δείξουν στον κόσμο ότι η ζωή μετά μια εμπειρία καρκίνου μπορεί να είναι πολύ καλύτερη από πριν, ακόμη και να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα ή να γίνει έμπνευση για κάποιους άλλους. Είναι μια μέρα για όλους, είτε είναι ασθενής, είχε παλαιότερα εμπειρία καρκίνου, είναι συγγενής ασθενούς, γιατρός, νοσηλευτής, φίλος, εθελοντής, μια μέρα για να μιλήσουμε μεταξύ μας έξω από το ασφυκτικό πλαίσιο του νοσοκομείου, να χαρούμε, να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν στο δύσκολο μονοπάτι του καρκίνου. Μια μέρα για να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε κατά την επιβίωση και την επιστροφή στην κανονική ζωή, για την ανάγκη για περισσότερη έρευνα, για αποτελεσματικές θεραπείες, για τις δυσκολίες της επανένταξης στη κοινωνική ζωή και την εργασία, με νομοθεσία που σέβεται τις ανάγκες των επιβιωσάντων από τον καρκίνο».

Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία:

Φέτος λοιπόν, για πρώτη φορά όλοι μαζί, εκπρόσωποι 35 Συλλόγων Ασθενών με καρκίνο, Ιατροί, Νοσηλευτές, φροντιστές, εθελοντές, φίλοι και οικογένειες, θα είμαστε στο ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 2 Ιουνίου και μετά το πέρας της Επιστημονικής Ημερίδας για τον Αιματολογικό Καρκίνο, στις 18.30 μμ, θα δώσουμε ένα πανηγυρικό τόνο και θα γιορτάσουμε την υπέροχη αυτή μέρα!

Κοντά μας θα έχουμε τις υπέροχες FORTISSIMO, το διεθνώς γνωστό Quartette από τη Βόρειο Ελλάδα, που έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές τις δικές μας, αλλά και όλου του κόσμου, οι οποίες αναδεικνύοντας την εθελοντική τους συνείδηση, την ευαισθητοποίηση και την προσφορά στο κοινωνικό Σύνολο, θα γίνουν πρέσβειρες ζωής, αγάπης, αισιοδοξίας και ελπίδας και θα έρθουν κοντά μας με τη «Θεραπευτική Δύναμη της Μουσικής στον Καρκίνο»!

Παράλληλα, την ίδια μέρα, 5 γυναίκες καλλιτέχνιδες, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αντιμετώπιση του καρκίνου, θα έχουν εκθέσει τα έργα τους δίνοντας μία άλλη διάσταση, μία διαφορετική οπτική, επιχειρώντας μία Ωδή στη Ζωή μέσα από την Τέχνη, καθώς θα μας καλέσουν να νιώσουμε τη δύναμη που έχουν, «Τα χρώματα και τα σχήματα στον Καρκίνο»!

Διαβάστε ακόμη:

Συνάντηση καρκινοπαθών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη



Παράνομο κύκλωμα φαρμάκων: Οργισμένη η ΕΛΛΟΚ - Καταδικαστικοί ΦΣΑ, ΕΙΝΑΠ & ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ

ΕΛΛΟΚ: Οι καρκινοπαθείς ζητούν επειγόντως στρατηγικό σχέδιο & ένταξη της πρόληψης στην ΠΦΥ