ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Ζητά αξιοκρατικό σύστημα επιλογής στελεχών, μετακινήσεων και τοποθετήσεων

Για ρουσφετολογικούς μηχανισμούς προκειμένου να διευρύνει την εκλογική της πελατεία, κατηγορεί την κυβέρνηση το ΜΕΤΑ Υγειονομικών.

ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Ζητά αξιοκρατικό σύστημα επιλογής στελεχών, μετακινήσεων και τοποθετήσεων

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για… ηθικό πλεονέκτημα, όμως ούτε αυτή (όπως κι οι προηγούμενες) απέφυγε να χρησιμοποιήσει το ρουσφέτι για να στήσει τους δικούς της μηχανισμούς και να διευρύνει της εκλογική της πελατεία.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Από τις υποσχέσεις για αξιοκρατικές επιλογές στελεχών μέσα από ένα διαφανές σύστημα, φτάσαμε σε αναθέσεις στη διοικητική ιεραρχία είτε των «δικών μας παιδιών» είτε συνεργάσιμων με την κυβέρνηση υπαλλήλων. Από ένα αδιάβλητο σύστημα μεταθέσεων με μοριοδότηση, περάσαμε σε ρουσφετολογικές αποσπάσεις, μεταθέσεις και μετακινήσεις που αφήνουν σημαντικά οργανικά κενά και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις υπηρεσίες.

Το ρουσφέτι επεκτείνεται σε όλη την κλίμακα, αφού τα δικά τους παιδιά συνωστίζονται στους προθαλάμους των διοικήσεων, απολαμβάνουν προνόμια στα προγράμματα, τοποθετούνται σε «καλές» υπηρεσίες-τμήματα και έτσι επιβραβεύονται για τη στήριξη που παρέχουν στις διοικήσεις και την κυβέρνηση.

Όμως ο ρουσφετολογικός μηχανισμός δεν στήνεται μόνο από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους προθαλάμους του υπουργείου, αλλά φαίνεται ότι πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει κι ο συνδικαλιστικός βραχίονας του ΣΥΡΙΖΑ στα νοσοκομεία. Απέναντι σε αυτόν, ορθώνεται το παλιό συνδικαλιστικό κατεστημένο (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) που βεβαίως δεν αντιδρά με σκοπό την επιβολή της αξιοκρατίας, αλλά για να προστατέψει το δικό του μηχανισμό που είχε στήσει με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί τα σωματεία και τους εργαζομένους να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα και να διεκδικήσουν ένα αξιοκρατικό σύστημα επιλογής στελεχών, μετακινήσεων και τοποθετήσεων, το οποίο θα σέβεται τους όλους εργαζόμενους και δεν θα τους χρησιμοποιεί για να διατηρούνται οι κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης στην εξουσία».

Πηγή: ygeionomikoi.gr