ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα Ιωάννινα το 14ο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας

Στα Ιωάννινα το 14ο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας

Στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί το Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας από 28 έως 30 Ιουνίου παράλληλα με το Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας «Cardio Cath», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα Ιωάννινα και έχει ως στόχο την παρουσίαση της Καινοτομίας και την Εκπαίδευση στην Επεμβατική Καρδιαγγειακή Ιατρική.

Το πρόγραμμα του 14ου Ετήσιου Συνεδρίου Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας θα καλύψει όλη τη θεματολογία της καθημερινής Κλινικής Καρδιολογίας.

Ειδικότερα, είναι δομημένο με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης που απαιτεί εκπαίδευση μέσα από πραγματικά κλινικά σενάρια. Κατά συνέπεια οι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν βραχείες διαλέξεις, παρουσίαση περιστατικών και θα εμπλακούν σε εκτεταμένες συζητήσεις, σχετιζόμενες με προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την καθημερινή κλινική τους εργασία.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας, πιστό στον ιδρυτικό και καταστατικό του ρόλο, καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις νέες γνώσεις στον Έλληνα καρδιολόγο, τόσο τον ειδικευμένο όσο και τον ειδικευόμενο. Γι’ αυτό και φέτος, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, διοργανώνεται το πρώτο σεμινάριο αφιερωμένο αποκλειστικά στον Ειδικευόμενο Καρδιολόγο και αφορά στην προετοιμασία του για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Ειδικότητας. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 18 ώρες εκπαίδευσης, που βασίζεται στην παρουσίαση κλινικών σεναρίων, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, συζήτηση και αιτιολόγηση της ορθής απάντησης, καθώς και εξετάσεις αξιολόγησης της αποκτηθείσας γνώσης στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το 14ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας φέτος αναδομείται και πραγματοποιείται παράλληλα με το Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας «Cardio Cath».

Σημαντική καινοτομία του Cardio Cath 2018, είναι η φετινή διακεκριμένη συνεργασία του, με ένα από τα μεγαλύτερα καρδιολογικά συνέδρια στον κόσμο, το TCT, που διοργανώνεται από το Cardiovascular Research Foundation. Το γεγονός ότι ένας μεγάλος οργανισμός επιλέγει να συνεργαστεί με το επιτυχημένο Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας, αποδεικνύει ότι το Cardio Cath, έχει ξεπεράσει τα όρια του Ελλαδικού χώρου καθώς αποτελεί το μοναδικό εντατικό σεμινάριο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν επεμβατικές αναμεταδόσεις από αιμοδυναμικά εργαστήρια, σε πραγματικό χρόνο.

Στο Cardio Cath συμμετέχουν επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, που θα μεταφέρουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους για τα νεότερα δεδομένα στη επεμβατική διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Στόχος του Συνεδρίου, είναι να αναδείξει τη διεθνή εμπειρία και πρακτική στον τομέα της Επεμβατικής Καρδιολογίας, αλλά και εν γένει των καρδιολογικών παθήσεων, φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με τις εξελίξεις στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία με τη βοήθεια σύγχρονων επεμβατικών μεθόδων. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανές αναμεταδόσεις επεμβάσεων από νοσοκομεία της χώρας μας, με τη συμμετοχή παγκοσμίως διακεκριμένων καρδιολόγων.

Οι εργασίες του 14ου Ετήσιου Συνεδρίου Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, του Cardio Cath Meeting 2018 Live Demonstration Course και του Συνεδρίου Ειδικευόμενων, στις οποίες έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 300 σύνεδροι, θα λαμβάνουν χώρα σε τρεις παράλληλες αίθουσες του ξενοδοχείου «Du Lac».

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην Αίθουσα «Πανδώρα Α», στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό, με τίτλο: «Καρδιολογία 2018», όπου διακεκριμένοι ομιλητές, θα αναπτύξουν επίκαιρα θέματα, όπως η αντιμετώπιση της Στεφανιαίας Νόσου, η σημασία της Κολπικής Μαρμαρυγής, οι καρδιοπάθειες και η εξέλιξη της Καρδιολογίας στα Ιωάννινα.

Θα ακολουθήσει στις 21.00, η Εναρκτήρια Τελετή του Συνεδρίου, όπου θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες, στον Καθ. Δ. Σιδερή και στον Prof. M. Rees.