ΕΙΔΗΣΕΙΣ

MUSIC KEY Project: Μουσική εκδήλωση για άτομα με και χωρίς αναπηρία όρασης

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Music Key», φιλοξενεί άτομα με και χωρίς αναπηρία όρασης, από 6 ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό να δημιουργήσουν μουσική, να τραγουδήσουν, να συνεργαστούν και να μάθουν ο ένας από τον άλλον, για 9 ημέρες (23/6 - 1/7).

MUSIC KEY Project: Μουσική εκδήλωση για άτομα με και χωρίς αναπηρία όρασης

Το «Music Key» έχει ως στόχο να κινητοποιήσει μέλη της κοινότητας των ατόμων με αναπηρία όρασης από την Ευρώπη, να τα ενώσει και να αντιμετωπίσει τις κοινές ανάγκες τους (διασύνδεση ομάδων, μάθηση, κατανόηση διαφορετικών και κοινών δεξιοτήτων κλπ.) μέσω της μη τυπικής εκπαίδευσης που θα αφορά στην τέχνη της μουσικής και ιδιαίτερα στη χορωδία, η οποία είναι μια δραστηριότητα αναψυχής που απαιτεί δεξιότητες, κοινές για άτομα με και χωρίς αναπηρία όρασης.

Η μουσική είναι το εργαλείο για την ενθάρρυνση των ταλέντων τους και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους, ενώ μέσα από την όλη διαδικασία, προωθείται η κοινωνική ένταξη.

Το project περιλαμβάνει συναντήσεις εργασίας με δασκάλους μουσικής του ΚΕΑΤ και συνοδεύεται από εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα.

Το τέλος του προγράμματος σηματοδοτεί η συναυλία που θα παρουσιάσουν οι συμμετέχοντες το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 20.00, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ (Ελ. Βενιζέλου 210, Καλλιθέα-Είσοδος από Σπάρτης).

Δ/νση Χορωδίας: Κάτια Μολφέση-Αρχιμουσικός, τακτική συνεργάτιδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.