ONMED

Ψήφισμα του ΚΕΑΤ για την απώλεια της προέδρου του Παναγιώτας Λεωτσάκου

Σε Ψήφισμα προχώρησε το ΔΣ του ΚΕΑΤ, με αφορμή την αναγγελία θανάτου της εν ενεργεία προέδρου του Κέντρου Παναγιώτας Λεωτσάκου.

Ψήφισμα του ΚΕΑΤ για την απώλεια της προέδρου του Παναγιώτας Λεωτσάκου

Ειδικότερα, το ΔΣ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Διοικήτριας και Προέδρου του ΔΣ, Παναγιώτας Λεωτσάκου, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα,

1) Να εκφράσει τα συλλυπητήρια των μελών του ΔΣ και του προσωπικού του Κέντρου στην οικογένειά της και στους οικείους της.
2) Να παρασταθούν στην εξόδιο ακολουθία σύσσωμα τα μέλη του και το προσωπικό του ΚΕΑΤ και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη της.
3) Να κηρύξει τριήμερο πένθος και να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Κέντρου στα γραφεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης και να μη λειτουργήσει το Κέντρο την ημέρα της κηδείας.
4) Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

Ο αιφνίδιος θάνατος της εν ενεργεία Προέδρου του ΔΣ και Διοικήτριας του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Μπέττυς Λεωτσάκου, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνο στον χώρο των ανθρώπων με αναπηρία όρασης, αλλά γενικότερα στο σύνολο του αναπηρικού κινήματος.

Όπως αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, ήταν ο άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που επιτρέπουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των ανθρώπων.

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με πάθος και πίστη στο έργο αυτό και με απαράμιλλη εργατικότητα, ευσυνειδησία, εντιμότητα, ήθος και ανιδιοτέλεια αφιερώθηκε και αγωνίστηκε για την επίτευξη των στόχων που είχε οραματιστεί για το ΚΕΑΤ.

Ήταν το πρόσωπο, που παρά τη νεαρή ηλικία της -έφυγε μόλις στα 44- ενέπνεε τον σεβασμό και την αγάπη όλων με όσους είχε συνεργασία, έχοντας κατακτήσει την καθολική αποδοχή, αγάπη και εκτίμηση όλων των μαθητών του Κέντρου.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΕΤΤΥ ΜΑΣ
Να είσαι σίγουρη ότι δεν θα σε ξεχάσουμε και θα καταβάλουμε όλες τις προσπάθειες που απαιτούνται για να ολοκληρώσουμε τα έργα και τις ενέργειες που είχες ξεκινήσει στους δεκαπέντε μήνες που κράτησε η θητεία σου στο ΚΕΑΤ. Είμαστε βέβαιοι ότι για το Κέντρο, θα μείνει ορόσημο η σύντομη περίοδος της παρουσίας σου.