ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα παράταση στα ληξιπρόθεσμα του ΕΦΚΑ - Το 80% των οφειλών προς τους γιατρούς δεν έχει εξοφληθεί

Παράταση στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου έως την 31η Αυγούστου 2018 δόθηκε στον ΕΦΚΑ, αφού η προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου και ακόμη δεν έχει γίνει πληρωμή προς τους γιατρούς.

Νέα παράταση στα ληξιπρόθεσμα του ΕΦΚΑ - Το 80% των οφειλών προς τους γιατρούς δεν έχει εξοφληθεί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) διαμαρτύρεται για τη δεύτερη συνεχόμενη παράταση που δόθηκε εξαιτίας «της απαράδεκτης ασυνέπειας της πολιτείας που εκθέτει τη χώρα μας, δημιουργεί εμπλοκές -καθώς είναι προαπαιτούμενο για τους δανειστές -ενώ την ίδια την ώρα οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους παρόχους υγείας».

Όπως σημειώνει ο ΙΣΑ, το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των παλαιών προ ΕΟΠΥΥ ταμείων που έχει αναλάβει για εκκαθάριση ο ΕΦΚΑ, ακόμα δεν έχει εξοφληθεί στους ιατρούς. Μάλιστα, η πρώτη παράταση στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δόθηκε έως και τις 30/6/2018 ωστόσο ο ΕΦΚΑ που έχει αναλάβει την εκκαθάριση δεν έχει κάνει ακόμα καμία πληρωμή.

«Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να δίνει παρατάσεις για να καλύψει την αδυναμία των υπηρεσιών της και να εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις της» καταλήγει ο ΙΣΑ και προειδοποιεί ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα για να προστατέψει τα μέλη του.

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΑ: Πληρώστε πρώτα τα ληξιπρόθεσμα και μετά ο συμψηφισμός με clawback & rebate

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ