ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Πληρώστε πρώτα τα ληξιπρόθεσμα και μετά ο συμψηφισμός με clawback & rebate

Την έντονη αγανάκτησή του, για την αιφνιδιαστική και εκβιαστική απόφαση του ΕΟΠΥΥ, αναφορικά με τον συμψηφισμό των οφειλών του Φορέα με το ποσό rebate και clawback που οφείλει ο κάθε πάροχος για τα έτη 2013 και εφεξής, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

ΙΣΑ: Πληρώστε πρώτα τα ληξιπρόθεσμα και μετά ο συμψηφισμός με clawback & rebate

Πρόκειται για μια απόφαση που θα οδηγήσει στον αφανισμό των εργαστηρίων, πολυιατρείων και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, καθότι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν ενόψει των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της φορολογικής και ασφαλιστικής λαίλαπας, τονίζει ο ΙΣΑ.

Ο Σύλλογος αναφέρει ακόμη, ότι «όλα τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ έχουν αφήσει μεγάλα ποσά ληξιπρόθεσμα προς τους ιατρούς, για τα οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος. Οφείλει λοιπόν πρώτα να προβεί σε ολική αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων και αφού αποπληρωθούν ΠΛΗΡΩΣ τα ληξιπρόθεσμα να ξεκινήσει η καταβολή 120 δόσεων όπως ισχύει και για τους λοιπούς οφειλέτες του δημοσίου.

Τονίζουμε ότι είναι απαράδεκτο να έχει γίνει υποκοστολόγηση ιατρικών εξετάσεων έως και 70% και να επιβάλλεται η παρακράτηση Clawback και Rebate από τις επόμενες υποβολές, με τις οποίες είναι αδύνατο φυσικά λόγω της υποκοστολόγησης να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή οι ιατροί και τα πολυιατρεία.

Οι ιατροί έλαβαν σήμερα (σσ. χθες Τρίτη) αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις από τις ΠΕΔΙ Αθήνας για να ανακαλέσουν την εναντίωση τους για την ως άνω κατάσταση. Μάλιστα ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να ανακαλέσουν με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος τους αν και στις περιφερειακές ΠΕΔΙ γίνεται δεκτή».

Είναι τραγικό να τίθενται τέτοια εκβιαστικά διλλήματα ενώ ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να χρωστάει στους γιατρούς. Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι αυτή την κατάσταση και αιτούμαστε την άμεση αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων, καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη:

Εξώδικο ΙΣΑ στον ΕΦΚΑ: Πληρώστε τώρα τα ληξιπρόθεσμα στους γιατρούς



Ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλισμένους

Να αρθούν άμεσα τα εμπόδια στη συνταγογράφηση ζητά ο ΙΣΑ

Πατούλης: Μην πυροβολείτε τους παρόχους υγείας - Δημιουργήστε ένα βιώσιμο σύστημα

«Χαστούκι» για την κυβέρνηση το δυσθεώρητο clawback«Χαστούκι» για την κυβέρνηση το δυσθεώρητο clawback

ΙΣΑ: Κάθετα αντίθετος με το καθεστώς των υποχρεωτικών παραπομπών